De luifels van Campooz Tenttrailers

Campooz vouwwagen eigenaar Kitty vertelt je over haar ervaringen met Fat Freddy, de luifels en dit keer over kamperen met Campooz op Lowlands.

Terug naar toen

Toen wij eind 2018 onze eerste Campooz Fat Freddy kochten, bestond er nog geen andere luifel dan de Camping variant. Het had toen nog niet eens een speciale naam: je kocht een Campooz Fat Freddy. Wij kwamen van een ander merk vouwwagen waar een kort afdakje aan zat. Die was heel makkelijk op te zetten. En de Camping voortent van Fat Freddy tóen was toch ineens wel een verhaal apart. Het deed ons aan een bungalowtent denken terwijl we ‘m probeerden op te zetten. Stokken, stokken en nog eens stokken. Waarschijnlijk niet zo erg als je daadwerkelijk een hele voortent op wilt zetten, maar wij waren tevreden geweest met alleen de wagentent en een luifel.

campooz fat freddy kitty

Van Camping voortent naar een luifel

En we werden op onze wenken bediend. Vlak na onze eerste opbouw in het voorjaar van 2019, verscheen de Trekking luifel op de markt. Lekker licht van kleur, slechts drie prachtige bamboestokken en drie haringen. En het leek zoveel groter. Schaduw genoeg en een prima afdak als het regent. En het staat snel!

Aandachtstrekker

Daarnaast is het een camping-aandachtstrekker: iederéén houdt van dat uiterlijk. Ik snap dat een gezin liever een Camping variant wil, want als het regent en je moet de kleintjes entertainen, dan heb je ruimte nodig. Maar wij zijn met z’n tweetjes, dus is de Trekking luifel perfect!

campooz-fat-freddy-trekking-kitty

De Turboluifel: handig?

En toen kwam Campooz met de Turboluifel op de proppen. Een handige luifel voor mensen die veel trekken, volgens het bedrijf. Slechts één stok, een korte punt tot net over de laadklep van de aanhanger. Om regen tegen te houden als je wilt koken. Eerlijk is eerlijk, ik zag het nut daar niet zo van. Of we nu één of drie stokken (Turbo,- versus Trekking luifel) opzetten, dat maakt niet zoveel uit. Dus voor ons gaat dat ‘makkelijk tijdens het rondtrekken’ niet zo op. Maar als luifel voor tijdens een festival waar de kampeerplek meestal niet zo groot is, is die Turbo luifel voor ons een handige accessoire. Vandaar dat we ‘m meenamen naar de campercamping op Lowlands 2022. Dit jaar waren de plekken veel groter dan eerder, vóor corona. Met wat slim calculeren,  hadden we de Trekking luifel misschien ook op kunnen zetten. Maar dochter en schoonzoon-lief moesten er ook nog bij, in een klein tentje en een tarp.

limited-edition-fat-freddy - turobluifel

De Turboluifel op Lowlands

De plek was wel wat smal waardoor we de zijluifel naast het bed niet konden opzetten. Daardoor hangt de Turbo luifel iets minder mooi, dan dat het in werkelijkheid hoort te staan. Zoals te zien is op onze foto. De truc is om de stok eerst flink schuin af te spannen en die dan recht op te zetten. Dat geeft een strakke lijn richting deur. We hadden heel veel zon tijdens Lowlands en ook wat regen, want dat hoort. Het loopje van de deur naar de laadklep houdt je iets minder droog dan je hoopt, maar eenmaal onder de grote punt gaat koken best aardig.

Meer informatie over de Turboluifel vind je hier. En als je meer verhalen wil lezen van Kitty, klik hier. Wat zijn jouw ervaringen met onze luifels? Laat het weten in een reactie onder deze blog.