7 Redenen om te kiezen voor een tenttrailer van Campooz

In dit artikel is Erwin van Campingzoeker aan het woord.

Je bent je aan het oriënteren naar een kampeermiddel en flirt met de gedachten om een tenttrailer aan te schaffen. Ook ik heb in deze spagaat gezeten en koos toendertijd voor een Lazy Jack van het Nederlandse merk Campooz. Ik werd verliefd op het iconische ontwerp, de praktische indeling en het goddelijke bed! Inmiddels heb ik deze tenttrailer meer dan 3 jaar in mijn bezit en kan je vertellen dat ik geen moment spijt heb gehad van mijn keuze. Om ook jou een beetje te helpen in je zoektocht naar een kampeermiddel geef ik je de – volgens mij – 7 beste redenen om te kiezen voor een tenttrailer van Campooz. Hier komen ze!

campooz lazy jack trekking

Ik werd verliefd op het iconische ontwerp van de Campooz Lazy Jack

1. Het goddelijke bed.

Oké, laten we maar meteen beginnen met de (voor velen) nummer één reden om te kiezen voor een Campooz. Slapen op de camping is namelijk voor veel mensen ‘een dingetje’. Niets ligt zo lekker als je eigen bed… Nou, bijna niets dan. Het bed van een Campooz komt aardig in de buurt. Op een tenttrailer slaap je op de trailer en dus hoog van de grond. Het matras heeft een afmeting van 170 x 210 centimeter. Onder het matras vind je het zogenaamde froli bedsysteem. Dit is een soort veren-systeem die de druk verdelen en zorgen voor een goede ventilatie onder het matras. Het resultaat van dit alles: een goddelijk bed waar je heerlijk op zult slapen!

campooz kingsize bed

Slapen als thuis …

2. Plenty opbergruimte

Wanneer je gaat kamperen sleep je altijd veel spullen mee naar de camping. Een tafeltje, campingstoelen, een keukentje, tenttapijt, slaapzakken, verlichting, kastjes …. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij traditionele vouwwagens vouw je de hele tent op in de kar waardoor je geen ruimte meer hebt voor je kampeerspullen. Al deze spullen moet je dus meeslepen in je auto of in een dakkoffer. Omdat bij een Campooz de tent ‘op de trailer’ ligt, houd je de gehele inhoud van de bak over voor het vervoeren (en opbergen) van je camping gear. Deze bak heeft een totale inhoud van 1300 liter! Dat moet wel genoeg zijn voor je tafeltje, campingstoelen, keukentje, een tenttapijt, slaapzakken, verlichting, kastjes …

tenttrailer opbergruimte

Genoeg ruimte om je kampeerspullen netjes in op te ruimen

3. Opzetgemak

Een ander groot voordeel van een Campooz is het opzetgemak. Het opzetten doe je door de tent als een harmonica uit te vouwen, vast te pinnen aan de grond, de buizen uit te schuiven en het geheel netjes af te spannen. Wanneer je het trucje onder de knie hebt kost het opzetten van de Trekking Editie je ongeveer 30 minuten. Heb je de Camping Editie, dan moet je rekening houden met ongeveer 45 minuten. Hier komen namelijk wat meer buizen, zijpanelen, een voorwand en haringen bij kijken. Dat is de prijs die je betaald voor extra comfort op de camping …

Lazy Jack dichte trailer

Het opzetten van een Lazy Jack lukt mij in ongeveer 30 minuten

4. Inpakken en wegwezen!

De vakantie zit erop en je hebt eigenlijk geen zin om de boel op te ruimen. Zeker niet wanneer het weer een beetje tegenzit. In de hitte, of erger nog … tijdens een flinke regenbui … En als je een beetje bent zoals ik dan wil je ook zo snel mogelijk weg zodra je begonnen bent met opruimen. Net als het opzetten kan het afbreken van een Campooz erg pijnloos. Haringen uit de grond, terugklappen, aansnoeren en klaar! Daarna kunnen de rest van je kampeerspullen linea recta in de kar. Is alles meteen klaar voor je volgende avontuur!

Toegang tot het bed met organizer

De tenttrailers van Campooz zijn uiterst veelzijdig

5. Ventilatiemogelijkheden

Misschien niet iets waar je in eerste instantie aan zult denken, maar goede ventilatie is erg belangrijk voor een kampeermiddel. Zeker wanneer je met je tenttrailer in de volle zon staat. Goede ventilatie zorgt namelijk voor een prettig leefklimaat en voert de warmte af. Daarnaast zul je in een goed geventileerde tent veel minder last hebben van condensvorming. Bij een Campooz kun je werkelijk alles openzetten. Er zit zelfs een groot dakraam in de slaapkamer waarmee je in één klap van de hitte bent verlost. Een bijkomend voordeel aan een dakraam is natuurlijk dat het mega romantisch is! Beeld je eens in hoe het is om samen met je partner in slaap te vallen onder een sterrenhemel … ik bedoel maar!

Dakraam Campooz

Een dakraam in je kampeermiddel. Hoe romantisch!

6. Uitbreidingen

De tenttrailers van Campooz zijn modulair. Dit betekent dat je de basis kunt aanvullen met leuke of handige uitbreidingen. Denk bijvoorbeeld aan een schaduwdoek aan de voorzijde, een extra luifel, een zij- of voorpaneel met muskietengaas, of wat dacht je van zo’n handige organizer voor binnen waarin je alles een eigen plekje kunt geven. Wanneer je een tenttrailer van Campooz koopt kun je hem later altijd aanvullen met handige uitbreidingen om je tenttrailer ‘eigen’ te maken en je kampeerplezier vergroten!

Campooz camping gaaswand

Een Campooz kun je helemaal naar eigen smaak uitbreiden

7. Rijcomfort

Rijden met een Campooz is erg comfortabel. Sterker nog, na een aantal kilometer ben je al bijna vergeten dat er iets achter je auto bungelt. Deze tenttrailers liggen namelijk erg vast achter je auto. Lekker wanneer je een flink eind moet rijden om bij de camping te komen. Vanwege het lage gewicht (leeg 330 kg) is dit kampeermiddel ook met het gros van de elektrische auto’s prima te gebruiken. Wel zo handig.

Achter de auto

Je merkt bijna niet eens dat er iets achter je auto hangt. Wel zo lekker als je een eind moet rijden

8. Bonustip: goedkoop stallen!

Wanneer je kiest voor een camper of caravan dan ben je per jaar minimaal 750 euro kwijt aan stalling. Mijn Lazy Jack kan ik een heel jaar stallen voor nog geen 350 euro. Die 400 euro per jaar die je hiermee bespaart kun je mooi gebruiken voor zo’n mooie buitenkeuken en zo’n té gek tenttapijt of wat dacht je van zo’n leuke Ugly Betty!

Onder de luifel

Zie jij jezelf al zitten?

Nog niet overtuigd?

Ik hoop dat ik je met dit artikel een beetje heb kunnen helpen in het maken van een keuze. Ben je nog niet helemaal overtuigd of lijkt het je leuk om een Campooz eens van dichtbij te bekijken, dan wil ik je adviseren een kijkje te nemen bij één van de vele ruim gesorteerde kampeerspeciaalzaken in Nederland. Grote kans dat ze in de showroom één of meerdere tenttrailers van Campooz hebben staan. Hier kun je ze live zien, voelen en zelfs even lekker gestrekt gaan op het goddelijke bed!

Succes met de voorpret!

Erwin Van Hensbergen – Campingzoeker