10 spellen voor op de camping

Je hebt je vouwwagen opgezet en bent aan het genieten van je geweldige plek. Maar bij kamperen horen natuurlijk ook spelletjes. We verzamelden acht echte camping spellen voor jong én oud.

Jeu de Boule

Wie kent het spel niet? Geschikt voor elke leeftijd en super gezellig om samen te spelen. Voor wie het tóch nog niet kent: het spel wordt gespeeld in twee teams. Vanuit een cirkel mag elk team om de beurt gooien. Door loting wordt bepaald wie er mag beginnen en vervolgens mag de eerste speler de ‘but’ gooien. Dit is het kleinere balletje. Het team dat zijn ‘boule’ het dichtstbij de but heeft, die heeft gewonnen!

Speedminton

Badminton kent iedereen, maar ken je speedminton al? Dit is een moderne variant op het bekende badminton en is een soort mix tussen tennis, badminton en squash. Bij speedminton gaat het allemaal nét even wat sneller. Het gaat hierbij onder andere om de snelheid van de shuttle. Wist je dat deze zelfs snelheden van 260 kilometer per uur kan halen?

speedminton

Flessenvoetbal

Iedere speler krijgt een plastic fles van anderhalf of twee liter, gevuld met water. De fles zet je voor je neer, zonder dop. De andere speler probeert met een bal jouw fles om te gooien. Valt jouw fles om? Probeer dan zo snel mogelijk de bal te pakken, want je mag je fles pas weer rechtop zetten als je de bal hebt! Je kunt dit spel mijn zijn tweeën doen, maar ook in teams.

Knijperspel

Ook weer geschikt voor alle leeftijden. Het lijkt een beetje op tikkertje, maar toch net even anders. Elke speler krijgt drie knijpers. Probeer je knijpers aan de kleding van je medespelers te krijgen. Als je een wasknijper aan je kleding krijgt, dan mag je die er niet meer afhalen. De speler die al zijn knijpers kwijt is én de minste knijpers aan zijn/haar eigen kleren heeft, die heeft gewonnen!

Ringwerpen

Voor jong en oud is dit uitdagende spel geschikt. Zorg ervoor dat je de ringen van een afstand om de (houten) paaltjes gooit. De speler met de meeste punten heeft gewonnen. Hoe meer afstand, hoe moeilijker het spel…

waterballon

Memorie

Even wat rustigers? Memorie! Dit spel is geschikt voor twee tot vier spelers en voor iedereen vanaf 3 jaar. Ga lekker relaxt voor je tenttrailer zitten en ontdek wie er het beste geheugen heeft…

Andere relaxte spellen zijn bijvoorbeeld ‘Wie is het?’ of een potje kaarten.

Pittenzak gooien

Wat heb je nodig? Een schuin aflopende plank met een gat erin. Een aantal pittenzakken en je kunt beginnen! De speler die de meeste pittenzakken in het gat gooit, heeft gewonnen.

Waterballonnen-dans

Ideaal voor als het warm weer is. Het spel lijkt een beetje op de al oude stoelendans. Zorg voor muziek en ga in een kring staan. Geef de waterballon snel door aan je buurman/-vrouw. Stopt de muziek? Degene die de ballon in zijn handen heeft, moet de ballon boven zijn hoofd stuk knijpen. Lekker verfrissend!

Kampvuurspelletjes

Zo min mogelijk mee op vakantie, maar toch een leuk spel? Verzamel je rond het kampvuur en speel spellen als ‘Ik ga op reis en neem mee’, ‘Zou je liever…’ (voorbeeld: zou je liever kamperen op het strand of in het bos?), of ‘Doen, durven of de waarheid’. Deze spellen zijn gemakkelijk, vereisen geen extra materialen en iedereen kan meedoen! Misschien maak je zo nog nieuwe vrienden op de camping.

Kubb

Kubb is een Zweeds spel dat vergelijkbaar is met bowlen. Hier heb je natuurlijk het Kubb spel voor nodig, maar ook genoeg ruimte om het te spelen. Het doel van het spel is om als eerste alle Kubbs van de tegenstander om te gooien, inclusief de Kubb koning. Het kan met twee of meer personen gespeeld worden en is leuk voor alle leeftijden.

Welk spel speel jij graag op de camping? Laat het ons weten in de reacties!