Home/Vouwwagens/Product info/Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Ons doek

Regelmatig krijgen wij vragen over het soort doek dat wij gebruiken voor onze vouwwagens en caravan luifels. Wij noemen het onverwoestbaar Campooz ripstop katoen. Maar wat betekent dat nou precies? In deze post lees je meer over tentdoek.

ripstop katoen

Technisch katoen

Onze tenten zijn gemaakt van Technisch katoen. Dit betekent dat in het katoendoek polyester is verwerkt. Dit doek kent veel voordelen. Het is ademend vanwege het katoengehalte, is onderhoudsarm, UV bestendig, droogt snel en is super sterk. Een logische keuze voor een kwaliteitstent.

ripstop katoen

Ripstop katoen – nog sterker

Wij gaan nog een stapje verder. Het doek dat wij gebruiken is ripstop katoen, ook gebruikt voor Australisch legertentdoek. Je herkent het doek aan de vierkantjes die je ziet als je er goed naar kijkt. De vierkantjes zijn ontstaan doordat er een versterkte draad door het doek geweven is. Het zorgt ervoor dat het doek ontzettend sterk is. Het zegt genoeg dat de stormankers van onze vouwwagens in het doek gestikt zijn. Een scheurtje gaat hierdoor niet verder dan de volgende versterkte draad en is eenvoudiger te repareren.

ripstop katoen

Lekkage bij eerste gebruik

De reden is dat het doek van onze vouwwagens voor het grootste deel bestaat uit katoen bestaan. Als deze katoenvezels in aanraking komen met water, zuigen de vezels zich vol en trekken naar elkaar toe. Bij een normale bui gaat de tent niet lekken. Bij een fikse plensbui slaat het doek bij de naden door. Als de tent hierna goed droogt, het liefst met veel zonneschijn, ‘krimpt’ het doek en trekt daarmee definitief dicht. Het katoen heeft zich ‘gezet’. Dan is de lekkage verleden tijd.

Meer weten of vragen over ripstop katoen? Bezoek een dealer of stel je vraag hieronder!