Home/Vouwwagens/Product info/Waarom kamperen zo geweldig is

Waarom kamperen zo geweldig is

Je hoeft het ons natuurlijk niet meer uit te leggen, maar kamperen is het leukste wat er is. Ze zeggen zelfs dat kamperen gelukkig maakt. Maar waarom is dat eigenlijk? De redenen zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Vrijheid

Je kunt doen en laten wat je wilt in je eigen ‘optrekje’. Of je nou met de tent, caravan of tenttrailer kampeert, kamperen geeft een gevoel van vrijheid. De kampeerplek zorgt ervoor dat je een plek voor jezelf hebt. Hoe laat je ontbijt? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf!

Voor ieder budget wat wils

Dat is het mooie van kamperen. Je kunt het net zo luxe maken als je zelf wilt. Ben je meer van de basic campings? Dan betaal je ook een stuk minder. Maar is glamping meer jouw ding? Of een kindvriendelijk vakantiepark? Dat is geweldig, maar daar betaal je natuurlijk ook wat meer voor.

kamperen geweldig

Lekker buiten zijn

Op een camping ben je veel meer buiten dan in een hotel of een appartement. Een camping is vaak te vinden in de buurt van de natuur. Je loopt dan ook makkelijk even het bos in of stapt met een paar stappen het strand op. En vaak kun je lopend naar een dorpje in de buurt. Je bent dus niet alleen meer buiten, maar ook meer in beweging. Alles is vaak goed te bereiken te voet of met de fiets!

Betere nachtrust

Als je kampeert, breng je veel tijd buiten door. De frisse lucht zorgt ervoor dat je minder gestresst bent en dat je lichaam meer ontspant. En dus sneller in slaap valt. Zeker in het kingsize bed van een Campooz! Daarnaast functioneert je biologische klok veel beter. Je wordt ’s ochtends wakker van het licht van de opkomende zon en ’s avonds wordt het slaaphormoon aangewakkerd, omdat het buiten donkerder wordt. Heel anders dan dat je thuis, op de bank, voor de tv zit. 😉

kamperen geweldig

Campings uitzoeken en de reis plannen

Dit vind ik zelf dus echt ideaal. Bij een appartement of hotel maak je misschien onderweg één tussenstop, maar met kamperen ben je veel flexibeler. Zo kun je je reis dus makkelijk opdelen in meerdere stukken en op die manier een leuke reis plannen. Op deze manier kun je makkelijk meerdere plekken bezoeken. Zet de basistent van jouw vouwwagen op of zet alleen je caravan neer, om vervolgens twee dagen later weer verder te gaan naar de volgende bestemming!

Meer sociale contacten

Op de camping maak je gemakkelijk contact met je buren of andere mede-kampeerders. Ook de kinderen maken op de camping makkelijk nieuwe vriendjes. Hoewel je er thuis misschien niet perse op zit te wachten, is dit wel iets wat kamperen zo leuk maakt.

 

Wat is voor jou zo geweldig aan kamperen? Leuk als je het ons laat weten onder deze blog!