Vouwwagen winterklaar maken

Winterklaar

De zomervakantie loopt naar het einde. Dit artikel gaat over het winterklaar maken van jouw vouwwagen. Wij geven je tips om ervoor te zorgen dat de klapkar volgend voorjaar uit de stalling komt zoals je hem erin hebt gezet.

Vocht in matras en scheerlijnen

Het allerbelangrijkste is dat de tent én accessoires droog zijn. Dat spreekt voor zich. Waar veel kampeerders niet aan denken, is dat vocht zich ophoopt in het matras. Gemiddeld verliest iemand per week ongeveer 3 liter zweet. Een deel verdampt, een deel komt in het matras terecht. Verborgen vocht dus. Dit kan gaan broeien en dampen tijdens de winterslaap. Met alle gevolgen van dien…

Ons advies is om de matras goed aan de lucht te laten drogen. Daarna leg je de matras op de ingeklapte vouwwagen. De afdekhoes gaat er vervolgens overheen. Aan de achterzijde laat je de helft van de rits open voor ventilatie.

In touwen en scheerlijnen kan ook vocht achter blijven. Laat deze dus niet zitten tussen het doek onder de afdekhoes.

vouwwagen winterklaar maken

Deuren en ramen

De deur laat je open. Overtollige lucht eenvoudig uit de tent. De ramen mogen open blijven. Niet oprollen dus.

Steunpoten en bandenspanning

Als je de steunpoten uitzet, krijgen de banden geen kans om hun originele ronde vorm te verliezen. Dit trucje wordt vaak gebruikt bij oldtimers. De banden kunnen onderweg wat spanning verliezen. Zorg ervoor dat ze goed op spanning zijn. Dit mag best iets hoger dan de aanbevolen druk.

Als laatste controleer je de breekkabel als de wagen uit de winterstalling komt. Ze gaan nog wel eens kapot. Bij controle levert een defecte breekkabel een fikse boete op.

Klaar voor de winter!

Dat was het. Niet zo moeilijk. Zo blijft jouw vouwwagen netjes. Succes en Happy Camping!