Campooz voor Oekraïne

De actie heeft € 4.000 en een aantal pallets met spullen opgeleverd. Fijn dat we iets hebben kunnen doen! Bedankt voor jouw hulp!

In Roemenië worden veel vluchtelingen opgevangen die slachtoffer zijn van de bizarre oorlog in de Oekraïne. In het Oost-Europese land zijn vele vluchtelingenkampen en worden veel Oekraïners opgevangen. De reden dat wij in actie komen is het feit dat de oorsprong van Campooz voor een deel is terug te voeren naar het grensgebied van Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Er zijn nog veel banden met Roemenen die zich inzetten voor de vluchtelingen. Veel hulp uit Nederland gaat naar vluchtelingen in Polen. Terwijl die hulp in Roemenië minstens zo hard nodig is. Help je mee? Lees dan verder!

campooz voor oekraïne

Mihaela

Voordat Gert en Raoul aan hun Campooz avontuur begonnen, hebben ze elkaar zakelijk leren kennen binnen een aantal projecten. De belangrijkste was een bestuursfunctie bij Stichting Kinder-Rijk. Deze organisatie ondersteunde het werk van de stichting van Mihaela in Iași (Roemenië), ‘Doors always open’.  Met haar team zorgt Mihaela voor een veilige omgeving, scholing én toekomst voor kansarme meiden. Fantastisch werk dus!

De eerste ontmoeting van Gert en Mihaela en het vervolg levert een bijzonder verhaal op. Dat lees je in deze blog.

Scan en doneer!

Je kunt via de QR code een bedrag doneren. Het ingezamelde geld gaat volledig naar Mihaela. Zij koopt daar bijvoorbeeld water en voedsel van die ze direct naar de vluchtelingenkampen brengt.

michaela doors always open

Heb je spullen over?

De hulpvraag van Mihaela was helder. ‘Help ons!’ Ze is fulltime vluchtelingen aan het helpen. In de vorm van acute hulp in de vluchtelingenkampen aan de grens. Hier is een grote behoefte aan primaire levensbehoeften zoals medicijnen, voedsel, water en luiers. Daarnaast zet Mihaela zich in voor gezinnen die een nieuw bestaan op moeten bouwen in Roemenië. Zij beginnen helemaal opnieuw in een nieuw land en hebben daar veel hulp bij nodig.

Check hier de lijst met spullen die wij graag namens jou naar Roemenië brengen.

Wat doet Campooz?

De ingezamelde spullen verzamelen wij. Daarna gaat het op het op transport naar Roemenië. De kosten van het transport nemen wij voor onze rekening.