Gert, Mihaela en Kinder-Rijk

Een flink aantal jaren geleden was de familie IJszenga een gastgezin voor kansarme kinderen uit Roemenië. Deze kids waren onderdeel van een grotere groep en gingen op vakantie naar Nederland. Mihaela ging mee als begeleider. Ze was de Engelse juf van de school in Iași in het noorden van Roemenië waar deze kinderen naar toe gingen. Gert en Mihaela hadden direct een goede klik. In deze vakantie hebben ze samen veel gesprekken gevoerd. Gert was getriggerd om zich in te zetten voor kansarme kinderen.

campooz voor oekraine

Het werk van Mihaela

De Roemeense stichting ‘Doors always open’ van Mihaela zorgde voor een veilige omgeving voor kansarme meiden tot 18 jaar. Dit deed ze in de vorm van onderdak en scholing. Als je in Roemenië 18 wordt en geen opleiding of familie hebt, ben je na je verjaardag behoorlijk kansloos. Er is geen vangnet voor deze groep. Het resultaat is dat deze dames vaak op straat, of nog erger, in de prostitutie belanden. Door gestegen welvaart zijn de kansen voor deze groep gelukkig flink gestegen.

Mihaela zorgt graag. Naast de stichting heeft ze bijvoorbeeld zelf een school geopend. Op dit moment helpt ze mensen in vluchtelingkampen op de grens met Oekraïne en zet ze zich in voor Oekraïense gezinnen die huisvesting zoeken in Roemenië. Het is logisch dat Campooz dit ondersteunt. Vandaar de actie ‘Campooz voor Oekraïne!

Stichting Kinder-Rijk

Gert heeft samen met Raoul van Campooz het bestuur gevormd van Stichting Kinder-Rijk. Een project waar de heren elkaar zakelijk hebben leren kennen. De stichting had ten doel om ‘Doors always open’ financieel te ondersteunen.

Sleutel 13 Rally

Vanuit de stichting hebben Gert en Raoul de ‘Sleutel 13 Rally’ georganiseerd. In vijf etappes van Roemenië naar Nederland in oude Dacia’s. De naam had het evenement te danken aan het feit dat je voor bijna welke reparatie van een Dacia dan ook, voldoende hebt aan een steeksleutel 13.

campooz voor oekraine

Roots in Roemenië

De roots van Campooz liggen dus duidelijk voor een deel in Roemenië. Een land met veel vluchtelingenkampen aan de grens met Oekraïne. Voor deze vluchtelingen zet Mihaela zich in. En Campooz ondersteunt Mihaela! Check onze actie!