Winterse gerechten op de camping

Als je gaat kamperen in de kou, moet je goed voorbereid zijn. Een goede uitrusting is het halve werk. De juiste slaapzak, kleding en verwarming in de vouwwagen houden je warm. Met de juiste voeding kom je ook een heel eind. In de kou heeft je lichaam namelijk meer calorieën nodig. Wij delen een aantal tips en winterse gerechten om je warm te eten op de camping.

Gerecht 1: Pasta en kip

Omdat je meer verbrandt, heb je koolhydraten nodig. Een pasta met kip is bijvoorbeeld een makkelijk en goed gerecht voor in de kou. Als je het in één pan maakt, heb je ook nog eens weinig afwas. Dit eenpansgerecht met pasta en kip is bijvoorbeeld een goed gerecht. Je kan er nog extra groente aan toevoegen voor meer energie.

Winterse gerechten op de camping

Gerecht 2: Shashuka

Eiwitten zijn hard nodig in de kou. Daarom wil je shashuka met gepocheerde eieren maken op de camping. Shasuka is een gerecht uit Tunesië en bestaat uit tomaten, eieren, kruiden en groente naar wens. Je kan het in één pan maken. Stokbrood of flatbread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd die je warm houdt. In deze video zie je hoe je dit eenvoudig op de camping maakt.

Gerecht 3: een winterse Boerenkool

Het is net even anders dan de Hollandse kost die je gewend bent. Zonder te stampen en in één pan. Dit winterse gerecht mag je niet overslaan als je gaat kamperen in de herfst of winter. Binnen 30 minuten heb je een gezonde maaltijd klaar staan.

Gerecht 4: Wraps met ei

Zoals we al zeiden: eiwitten eten als het koud is, werkt verwarmend. Dit recept met wraps en ei is daarom perfect. Ben je vegetariër? Vervang de ham dan met paprika, tomaat of andere groente. Dit kan als diner, maar ook prima als stevige lunch.

Winters gerecht linzenstoof

Gerecht 5: Linzenstoof

Het lijkt een beetje op shashuka, maar het is net even anders door de linzen en spinazie. Binnen een halfuurtje klaar en kan in één pan klaargemaakt worden. Wel zo makkelijk! En ook hier zijn eieren ingrediënt. Het recept vind je hier.

Snacks in de winter

Een gezond tussendoortje: een handje noten, gezonde reep, gekookt eitje of havermout. Vermijd snoep en andere snacks met snelle koolhydraten. Het geeft misschien even energie, maar werkt daarna averechts.

Hydrateren!

Niet alleen eten helpt om het warm te houden. Veel water is ook nodig. Ook als je geen dorst hebt en geen zin hebt om de vouwwagen uit te moeten, is het nodig om goed te drinken.

Meer tips om het warm te houden lees je in de blog: hoe verwarm ik mijn vouwwagen. Heb jij nog een goed recept voor kamperen in de herfst of winter die ontbreekt? Laat het ons weten in een reactie onder de blog en wij voegen het toe!