Welke sterren kun je allemaal vanuit je tenttrailer zien?

Op een warme zomeravond ga je je tent in na een gezellig samenkomen. Je opent het cabriodak van jouw Campooz tenttrailer om de cabine te ventileren voor het slapengaan. Tijdens het openen van het luik in het dak, dwaal je rustig af onder een heldere, strakke lucht. Er is geen mooiere televisie dan de sterrenhemel. Op afstand blinken de sterren als natuurlijke pixels op afstand van elkaar. Het grote voordeel? Je kunt er je fantasie helemaal op los laten gaan. Even nagenieten en de avond overdenken. Wat valt er vanavond te zien?

sterren vanuit tenttrailer

Sterren boven Nederland

Het mooie aan kamperen is dat je dit vrijwel overal kunt doen. Met je tenttrailer achter de auto rijd je eenvoudig nieuwe avonturen tegemoet. Blijf je in Nederland? Dan voelt de sterrenhemel boven je tent zelfs op vakantie als thuiskomen. 

Ook als je aan de andere kant van het land bent, zie je ‘s avonds dezelfde sterren boven je tent. Weet jij Pegasus, de Kleine Beer en de Grote Beer te vinden? Het welbekende steelpannetje laat je alvast wegdromen naar morgen, de volgende vakantiedag. Sta je zelf weer met een steelpannetje boven een gaspitje knakworsten op te warmen. Confronterend, zo’n sterrenhemel.

sterrendak tenttrailer

De nachthemel boven Zuid-Frankrijk

Je hoeft natuurlijk niet in Nederland te blijven. Liever nog zoeken we warme landen op om onze tenttrailer in op te zetten. De favoriete kampeer regio voor veel Nederlanders is Zuid-Frankrijk. Heerlijk vertoeven aan de Côte d’Azur of landinwaarts wijnen proeven in de Provence. Na een klein borreltje geniet je ‘s avonds rustig na in de tent onder de sterrenhemel. Dit voelt als vertrouwd, want ook hier geniet je van de twee Beren in de lucht. Toch is de positionering anders en zie je andere sterren dan normaal. Weet jij Raaf en Schorpioen ook te spotten?

campooz onder sterrenhemel

Sterrenstelsel boven Turkije

Iets langer de tijd ingepland voor vakantie? Ga dan eens op avontuur. Rijd met de tenttrailer door naar Turkije en parkeer de vouwwagen onder de warme Turkse zon. Waan je in een compleet andere cultuur en laat elke dag nieuwe prikkels op je indalen. Geniet van verse börek, frisse cacik en heerlijke köfte. Overdag drink je verse soorten thee, om de avond af te sluiten met een glaasje Raki. Voor het slapengaan kijk je ook hier door het cabriodak naar de sterrenhemel. Je realiseert je weer hoe klein de wereld eigenlijk is. In de verte zie je ook hier de twee Beren, zoals je in Nederland gewend bent. Als toevoeging pak je misschien de Zuidervis en het Altaar mee. Heb je toch het gevoel dat je ergens anders bent.

‘s Avonds kom je altijd thuis

Of je nu gaat kamperen in Nederland, Zuid-Frankrijk of Turkije, de culturen verschillen enorm van elkaar. De architectuur, het voedsel en de mensen zijn anders. Dat maakt reizen altijd zo mooi. ‘s Avonds in je tenttrailer realiseer je je pas weer hoe klein de wereld is waarop we met z’n allen leven. Dezelfde sterrenbeelden vervullen vrijwel heel Europa, met slechts een paar wijzigingen om iedere paar honderd kilometer. Zo kom je ‘s avonds op vakantie dus altijd weer thuis. Red Ruby, Fat Freddy, Lazy Jack en Sleepy Joe zijn er in ieder geval klaar voor!