Vouwwagens in België

België

België is niet echt een land met veel vouwwagens. Daar moet maar eens verandering in komen. Onze Belgische vrienden Bert & Marijke wezen ons op een artikel in de Pasar, een Belgisch magazine. Hieronder een quote en onderwerpen uit het artikel.

‘Kamperen is hip! Niet alleen caravans en campers noteren stijgende verkoopcijfers, ook een klassieker maakt zijn comeback: de vouwwagen. Je weet wel: een aanhangwagen die je kan omvormen tot een grote tent. Neem maar eens de proef op de som wanneer je op een camping verblijft. Je zal verbaasd zijn hoeveel kampeerders deze budgetvriendelijke vorm van kamperen herontdekt hebben.’

tijdschrift kamperen

Campooz en de rest

In het artikel worden een aantal voordelen van de vouwwagen benoemd: een zware trekauto is overbodig, stallen in een gewone garage en een betaalbaar alternatief voor dure kampeermiddelen.

Volgens de schrijven zijn er twee soorten vouwwagens. Campooz en de rest… Grapje. Er zijn wagens waar de aanhangwagen dient als zithoek,  wagens (zoals de onze) waarbij de tent op de aanhanger wordt gemonteerd en combinaties van beide.

Als laatste staat er een artikel een handige checklist. Een uitgebreide variant hiervan vind je via onze vouwwagen keuzehulp.

Conclusie? Wij vinden dat België helemaal klaar is om te vouwwagen te (her)ontdekken!

Bron: Pasar – www.pasar.be/magazine