Vouwwagen populairder dan ooit, daar zijn vele redenen voor

Klapkar populair

Volgens velen was de start van de vouwwagen revival in 2016. het jaar van de introductie van Campooz. Sindsdien is de klapkar alsmaar populairder geworden. Waarom is dat zo? In dit artikel geef ik daar een antwoord op.

vouwwagen populair

Charmant en romantisch

Vouwwagens waren een aantal decennia geleden misschien nog wel populairder dan nu. Daardoor bewaren velen warme herinneringen aan de klapkar. Aan de ene kant blijft de charme van tentdoek trekken. Aan de andere kant de romantiek van het kamperen. Maar waarom vindt de revival juist nu plaats?

Vouwwagen gaat met zijn tijd mee

Lekker slapen onder tentdoek. Maar dan wel met een lekker bed en veel opbergruimte. Zodat je hetzelfde comfort ervaart als in een caravan of camper. Check! Daarnaast meer opzetgemak en leuke innovaties als ons cabriodak. Al met al snappen wij dat zoveel mensen juist dit kampeermiddel (her)ontdekken.

Lage aanschafprijs

De aanschafprijs is relatief laag ten opzichte van een caravan of camper. Daardoor toegankelijk voor gezinnen. Ter illustratie, voor een ingerichte glamping tent op een camping betaal je als snel € 1.500 per week in de schoolvakantie. Een vouwwagen is dan snel terugverdiend.

vouwwagen inpakken

Nog meer voordelen

Een vouwwagen heeft nog veel meer voordelen. In de eerste plaats het lage gewicht. Auto’s met een klein trekgewicht mogen een klapkar trekken. Ten tweede rijdt het zuiniger en eenvoudiger. Als laatste is een trend dat kampeerders vaker korter weggaan. Dat kan met een vouwwagen!

Publiciteit

Er is nog een reden dat de vouwwagen terug van weggeweest is. Door middel van veel positieve publiciteit raakt het zijn ietwat stoffige imago kwijt. En terecht! Voorbeelden zijn het wereldrecord opzetten, een item op RTL4 en vele artikelen in magazines, blogs, enzovoort. Voor ons leuk om te vertellen dat de modellen van Campooz hierbij vaak de hoofdrol speelt. Op initiatief van Campooz wordt de Vouwwagen van het Jaar verkiezing georganiseerd door de ANWB. Ook dit gaat zorgen voor veel extra aandacht en publiciteit.

Samengevat

Je eigen huisje bij je en de romantiek van kamperen. Concluderend kunnen we stellen dat een nieuw jasje en innovatie ervoor hebben gezorgd dat de vouwwagen op het netvlies van veel kampeerders geparkeerd is. Happy camping!

Foto credits: Familie Kattenpoel