Waar moet je op letten als je een vouwwagen koopt?

Stel je voor: je hebt eindelijk een afspraak gepland met een verkopende partij en bent heel dichtbij het kopen van die felbegeerde Campooz occasion… Waar let je dan eigenlijk op bij de aankoop van een vouwwagen? In de blog van Raoul heb je al kunnen lezen hoe je de zoektocht naar een tweedehands Campooz het beste aanpakt. In deze blog vertellen we jou waar je op moet letten als je een vouwwagen koopt.

rits campooz tenttrailer

1 – Fabrieksgarantie

Een nieuwe Campooz Tenttrailer heeft twee jaar fabrieksgarantie. Dus vind je een jong gebruikte vouwwagen, dan heb je misschien mazzel en nog enige tijd garantie. Super fijn, want zo weet je zeker dat je bij fabricage- of materiaalfouten altijd goed zit. Maar ook buiten de fabrieksgarantie zijn wij natuurlijk altijd bereid Campoozers te helpen!

2 – De algehele staat

Tijdens het bekijken van jouw potentiële vouwwagen loop je natuurlijk een rondje in en om de vouwwagen heen. Zo zie je goed of er vlekken in het doek zitten. Is het PVC mooi schoon? Zitten er geen vieze vlekken in het tentdoek? Ook is het goed om het dak goed te bekijken. Zitten er veel oude, ingebeten vogelpoep vlekken op? Of zie je veel hars op het dak? Hoe schoner de tenttrailer, hoe beter de huidige eigenaren voor hun Campooz hebben gezorgd. De algehele indruk zegt dus direct iets over de staat van jouw nieuwe Fat Freddy, Lazy Jack of Sleepy Joe.

tenttdoek campooz

3 – Naden en ritsen controleren

Wat je zeker niet mag overslaan, is het controleren van alle naden en de ritsen. Lopen de ritsen nog soepel en zijn deze nergens beschadigd? Zijn alle naden netjes en dicht? Terwijl je dat bekijkt, kijk dan ook of er geen gaatjes of scheuren in het doek of de vloer zitten.

4 – Impregneren

Is het een tent van 5 jaar of ouder? Dan bestaat de kans dat het doek opnieuw geïmpregneerd moet worden. Wanneer dit moment is, is lastig te bepalen en voor iedere vouwwagen/kampeerder anders. Het is namelijk afhankelijk van het gebruik. Hoelang wordt er per jaar mee gekampeerd? Wordt het doek veelvuldig blootgesteld aan hard zonlicht of continue vochtigheid? Dit zijn allemaal dingen die van invloed zijn op de conditie van het doek. Merk je dat tijdens een regenbui, het doek wat doorslaat? Dan is dat meestal een goed moment om het doek te laten impregneren. Voor informatie over geschikte producten kun je het best contact opnemen met één van onze dealers. Er is altijd een dealer bij jou in de buurt!

5 – De aanhanger

Je zou ‘m bijna vergeten, maar bekijk ook de aanhanger goed! Controleer het profiel op de banden, test de handrem en kijk of de vloer van de aanhangwagen nog in orde is. Is het neuswiel nog in orde? Vergeet het controleren van de verlichting niet en kruip eens onder de aanhanger om het chassis te bekijken. Zie je weinig tot geen roest, dan zit je goed.

6 – De accessoires

Heeft de tenttrailer Easy-Load? Zijn er accessoires die je mag overnemen? Altijd fijn als er een Campooz keuken bij zit of een Extra Trekking luifel voor aan de voortent. Ook volledig servies van Rebel-Outdoor? Dan heb je echt wel een goeie deal te pakken… 😉

7 – Het gevoel is belangrijk

Heb je alle bovenstaande punten afgevinkt en voldoet de tweedehands vouwwagen nog steeds aan jouw wensen? Vergeet dan ook je gevoel niet. Voelt het goed en zie je jezelf al op die camping in Spanje staan? Gefeliciteerd, je hebt een Campooz vouwwagen gekocht!

Heb jij ooit een tweedehands vouwwagen gekocht en mis je iets waar jij goed op hebt gelet? Laat het ons weten in een reactie onder de blog. Tot Campooz!