Tips om avontuurlijk te gaan kamperen

Avontuurlijk kamperen past bij Campooz.

Niet voor niets luidt onze lijfspreuk ‘Rijd naar de horizon en ga op avontuur!’ De enige voorwaarde is dat het mogelijk is om er te komen met Fat Freddy of Lazy Jack. In deze post geef ik je een aantal tips.

kamperen in het bos

Bij iemand in de achtertuin

Aanbellen bij een boer in Frankrijk is natuurlijk een dingetje. Maar hoe leuk is het om wakker te worden van een nieuwsgierige koe die aan het tentdoek snuffelt?

Het kampeerplatform Campspace vindt gewoon kamperen maar saai. Het aanbod bestaat uit een groot aantal private en alternatieve kampeerplekken. Op de meest bijzondere locaties.

Wildkamperen

Helemaal back to basic en één met de natuur. In Nederland is wildkamperen helaas verboden. Staatsbosbeheer maakt een uitzondering. Paalkamperen! Op verschillende plaatsen in Nederland staan deze palen middenin de natuur. Kamperen is toegestaan tot 10 meter van de paal. Niet allemaal even goed bereikbaar met een vouwwagen…

avontuurlijk kamperen

Binnen Europa mag je wildkamperen in de Belgische Ardennen, de Schotse Hooglanden, boven de boomgrens in Zwitserland en Oostenrijk, in de Franse Alpen en overal in Noorwegen, Zweden en Finland.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de kampeerplek achterlaat, zoals je die aangetroffen hebt.

Kamperen in Roemenië

Sanitair dat geheel voldoet aan onze standaarden, weinig voorzieningen en primitieve omstandigheden. Dit geldt voor veel campings in Roemenië. Veel belangrijker is, dat ze vaak op fantastische plekken liggen.

Reizen en kamperen in Roemenië voelt nog als een echt avontuur. Het land is prachtig en de mensen super vriendelijk. Het is ook nog eens heel betaalbaar. Wat ons betreft een enorme aanrader!

Tussen de olifanten

Stap in een vliegtuig naar Zuid Afrika, Namibië of Botswana en huur een tenttrailer. Er zijn volop campings waar je midden in natuur én tussen de wilde beesten kunt kamperen. Onvergetelijk!

Happy Camping! Meer tips? Lees onze blogs.