Tien redenen om een Campooz Tenttrailer te kopen

Onlangs kwamen we een artikel tegen in/op de Margriet: ‘Hier moet je op letten als je een vouwwagen gaat kopen’. Bij alle 10 punten valt er niet te discussiëren: Campooz is dé vouwwagen die iedereen nodig heeft… 😉

1 Je eigen kampeerstijl

Weekendjes weg, lange vakanties, zonvakanties of toch wat noordelijker reizen? Campooz heeft overal een antwoord op. Omdat onze tenttrailer supersnel is op te zetten, zijn ze uitermate geschikt voor een weekendje weg. Maar uiteraard ook lange vakanties! Zonvakantie naar Zuid-Europa? Kies voor de Trekking luifel. Lekker open en toch uit de zon zitten. Op vakantie naar Noorwegen,  Zweden of Nederland? Dan is de Campingvariant de ideale keuze!

trekking luifel campooz

2 Soort vouwwagen

Er zijn verschillende soorten vouwwagens op de markt. Campooz is een tenttrailer, wat betekent dat je óp de aanhanger slaapt. De tent ligt namelijk op de trailer. Hierdoor heb je enorm veel ruimte over in de aanhanger zelf. Extra veel bagageruimte dus. Zoals we al eerder noemden is het opzetten ook een fluitje van een cent, dus ook dát is weer een reden om voor Campooz te kiezen. 😉

3 Gewicht en rijbewijs

Niet geheel onbelangrijk: welk rijbewijs heb je nodig voor een tenttrailer? Met enkel rijbewijs B mag  je gewoon rijden met onze vouwwagen, mits het gewicht onder de 750 kilo blijft. Als je meer wilt weten over welk rijbewijs je nodig hebt, dan kun je kijken op de website van de Rijksoverheid.

4 Het tentdoek

Ons ripstop katoen is oersterk en geschikt voor elke weersomstandigheid. Het onverwoestbare Campooz ripstop katoen is een technisch katoen. Er is polyester in het katoendoek verwerkt. Een logische keuze dus, als je een kwaliteitstent zoekt. Het is ademend, UV-bestendig en onderhoudsarm. Daarnaast droog het ook nog eens supersnel!

bagageruimte

5 Het bed

Een kingsize bed tijdens je vakantie. Wie wil dat nou niet? Het matras is 170×210 cm, waardoor iedereen languit kan liggen. 😉 En met het Froli-systeem slaap je nóg beter. De schoteltjes van het systeem kun je per zone instellen en is dus helemaal aan te passen naar eigen wens. Meer weten over slapen in een Campooz? Lees dan snel hier verder…

6 De laadruimte

We noemden het al eerder: de laadruimte van Campooz. Omdat je op de trailer slaapt, heb je wel 1300 liter aan bagageruimte om al je spullen mee te nemen. Via de Easy Load kun je makkelijk bij je bagage komen. Ook als de tent volledig is opgezet, kun je er makkelijk bij. Via het luik onder het bed heb je toegang tot de bagageruimte. Ideaal toch?

7 Fietsen mee

Door de extra lange dissel kan er makkelijk een fietsendrager worden gemonteerd. Een speciale adapter hiervoor is verkrijgbaar bij de meeste kampeerwinkels. Vind je dit te gewoontjes? Dan heb je ook nog het superhandige Campooz Rack. Deze klap je over de tenttrailer heen. Hierop monteer je makkelijk je fietsen, kano’s of sup.

veilig onderweg

8 Onderhoud

Ook een vouwwagen heeft zo nu en dan wat onderhoud nodig. Verstandig is om elke twee jaar een onderhoudsbeurt te doen. Zo weet je zeker dat je je vouwwagen in optimale conditie houdt en veilig op weg gaat. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt er gekeken naar de banden, de remmen maar ook naar het chassis.

9 Een vouwwagen huren

Natuurlijk wil je van te voren weten hoe een Campooz tenttrailer bevalt. Een aantal van onze dealers verhuurd ook vouwwagens. Hier kun je een Campooz huren en eens op je gemak testen. Wij zijn ervan overtuigd dat je daarna niet anders meer wilt, maar als je het écht zelf wil testen vindt je hier de verhuurpunten.

10 In- en uitklappen

Het in- en uitklappen van een vouwwagen kan soms een werkje zijn. Onze tenttrailers staan bekend om hun opzetgemak. Onze Raoul heeft de Fat Freddy in zes uur tijd, maar liefst 99 keer opgezet! Met een beetje oefening kun jij dit dus ook. 😉 Door dit ultieme opzetgemak is de wagen dus ideaal om te reizen van plek naar plek.

Wat was voor jou de grootste reden dat je een Campooz hebt gekocht? Laat het ons weten in de reacties!