Red Ruby mooi, groot en veel werk?

Ons topmodel is blauw en heet Red Ruby. Het model is anders dan je wellicht van ons gewend bent. Het is logisch dat je Fat Freddy, Lazy Jack en Sleepy Joe als referentiekader gebruikt. De opmerking die we vaak krijgen is: ‘Wat mooi en groot. En is het niet heel veel werk om op te zetten?’ Dit vraagt om een nuance.

red ruby mooi en groot

Mooi?

Daar zijn we het natuurlijk roerend mee eens. En of hij mooi is! Gert heeft zich voor de vorm laten inspireren door de vorm van bedoeïenententen. Daardoor is het resultaat adembenemend en karakteristiek tegelijk. Tot hier is daar geen speld tussen te krijgen toch?

Groot?

Het klopt dat Red Ruby een flinke tenttrailer is. Als we een gemiddelde Campooz kenner zouden vragen of Red Ruby groter is dan Lazy Jack is het antwoord bijna altijd volmondig ‘Ja natuurlijk!’ 

We meten de breedte x lengte. Allereerst de totale oppervlakte inclusief de zijluifels:

  • Lazy Jack: 7,2 x 4,4 = 31,7 m2
  • Red Ruby: 5,5 x 4,5 =  24,8 m2

Dat is best een flink verschil toch? Verrassend! Lazy Jack is een stuk groter dan Red Ruby. Laten we nu eens kijken naar de oppervlakte in de tent en onder de luifel:

  • Lazy Jack: 5,8 x 4,4= 25,5 m2
  • Red Ruby: 4,9 x 4,5 =  22,1 m2

De ruimte in de tent is bij Lazy Jack is  een stukje groter. Dit komt omdat de zijluifels Van Red Ruby maar een klein stukje naar de zijkant uitspannen.

Daar komt bij dat de stahoogte gemiddeld genomen een stuk groter is in Red Ruby en hierdoor dus ook de effectief beschikbare ruimte en het ruimtelijke gevoel. Een ander belangrijk verschil is dat als je kijkt naar de ruimte, Red Ruby in de basis bij 2 meter minder breed is. Dit betekent dat Red Ruby vaker past op een gemiddelde campingplek in het zuiden van Europa waar de plekken vaak een stuk kleiner zijn dan in Nederland.

red ruby binnenkant

In de zomer van 2021 heeft Gert Red Ruby meegenomen naar Zweden. Hij is van plek naar plek getrokken. De details van zijn reis lees in de blog ‘Kamperen met Red Ruby in Zweden’.

Veel werk?

We kunnen er heel kort over zijn. Het opzetten van Red Ruby is niet lastiger dan Lazy Jack. Met een beetje oefening duurt het een half uur. In het kort is dit de volgorde om Red Ruby op te zetten:

  1. Nadat de aanhanger op zijn plek is gezet, verwijder je de hoes
  2. Je klapt en spant de slaapcabine uit, de rest van de tent hangt los
  3. Leg het grondzeil op de plek
  4. Rits de zijpanelen aan de tent en span alles goed af

Dit is een vereenvoudigde weergave waaruit het vernuftige opzetgemak blijkt. De eerst keer is het aanritsen van de zijpanelen een extra handeling. Die kun je aangeritst laten bij het inklappen. 

red ruby zonsondergang

Red Ruby mooi, groot en veel werk?

Is Red Ruby mooi? Smaken verschillen natuurlijk. Wij vinden van wel! Is Red Ruby groot? Ja, maar Lazy Jack is groter! Red Ruby is daarentegen ook geschikt voor smalle kampeerplekken met uitzicht op de Middellandse Zee. Is het veel werk om Red Ruby op te zetten? Dat valt ontzettend mee, het opzetgemak is groot. 

Ben je verliefd op onze blauwe diamant? Dan zijn er dus weinig redenen om hier niet aan toe te geven. Happy Camping!