Campooz Tenttrailers Quick Fix

Soms kan de oplossing heel simpel zijn, maar moet je het net even weten. Voor de Campooz Tenttrailers bestaan er best wat handigheidjes die we met jullie willen delen. Daarom zijn wij begonnen met het delen van de zogeheten Campooz quick fixes! Het is een korte video waarin iemand van Campooz handige en snelle oplossingen laat zien en uitlegt. Dat maakt het kampeerleven nét wat aangenamer. Te zien op ons Youtube kanaal en Facebook pagina.

Hoe bevestig je de uitzetijzers aan de achterkant?

Onze Ralph laat je zien hoe je optimaal gebruik maakt van ons Clima-C systeem. Dat is het ventilatiesysteem waarbij warme lucht altijd een uitweg vindt. Ideaal voor als je naar een warme bestemming vertrekt. Om jouw tenttrailer goed door te luchten zet je het raam aan de achterkant open dankzij de uitzetijzers. In de video zie je hoe.

Hoe bevestig je de bamboe traptreden?

Je slaapt koninklijk in het kingsize bed van Fat Freddy, Lazy Jack, Red Ruby of Sleepy Joe. Na een gezellige dag op de camping ga je via het trappetje het bed in. Het trappetje zit standaard in de wagen. De bamboe traptreden kan je erbij aanschaffen bij jouw dealer. Met de bamboe traptreden van Campooz voelt het bed instappen net wat comfortabeler aan je voeten. Dat komt doordat de treden extra breed zijn. Ze zien er ook nog eens mooi uit. Ralph laat je zien hoe je ze op de goede manier (diagonaal!) bevestigt.

Easy Load systeem

Iedere tenttrailer is nu standaard uitgerust met Easy Load. Daarmee kan je thuis op de oprit eenvoudig jouw wagen inladen en tijdens je vakantie is jouw (1300 liter!) bagageruimte altijd binnen handbereik. Binnen vier handige stappen open je jouw Easy Load systeem op de juiste manier. Dat moet namelijk zonder te veel kracht. Bekijk in de video hoe Ralph dat doet.

Ga in het midden van de wagen staan en ga even door je hurken. Vervolgens zet je je schouder of handen onder de rand. Kom dan langzaam omhoog. Je zal merken dat de gasveren zelf het werk doen als je niet doorduwt. Et voilà: je kan bij de vakantiespullen. Als je de bak weer sluit plaats je je handen in het midden op de rand, omdat je daar het meeste grip hebt.  Slotje erop en klaar!

Water onder de rok: wat nu?

Het kan zijn dat je soms wat waterdruppels tegenkomt als je de hoes openritst. Dat kan je heel makkelijk voorkomen en onze Gert laat je zien hoe je dat doet.

Een wapperende hoes op de snelweg

Je kijkt in de achteruitkijkspiegel en oeps: het afdekzeil wappert. Te veel lucht onder het zeil van de tenttrailer wil je niet. In het filmpje laat Gert zien wat je moet doen als de afdekhoes opbolt en wappert. Dan kan je twee dingen doen:

De zonneluifel van Red Ruby

De blauwe luifel van Red Ruby maakt de karakteristieke vorm van de tenttrailer helemaal af. Door het koord aan te trekken voorkom je dat de luifel gaat wapperen en je spant de luifel daarmee af om het strak te zetten. Makkelijk, maar je moet het net even weten!

Wil jij de video’s als eerste zien en nooit eentje missen? Abonneer je op ons kanaal en like ons op Facebook. Als je vragen hebt, stel ze gerust in een reactie onder blog.