Kies je voor een Trekking luifel of Camping voortent?

Het is geen gekke gedachte dat je valt voor de charmes van één van onze boys. Fat Freddy, Lazy Jack en Sleepy Joe zijn duidelijk broers. De eerste keus die je moet maken is welke van deze drie tenttrailers het beste bij je past. Met die keuze gaan we je in een andere blog helpen.

Deze blog gaat over de volgende keuze. Rust ik mijn tenttrailer uit met een Trekking zonneluifel of Camping voortent? Beide hebben hun voordelen en passen beter bij bepaalde situaties. Om de keuze wat makkelijker te maken, volgt hieronder een uitleg.

trekking luifel of camping voortent

Trekking zonneluifel

De luifel heeft een hele karakteristieke en elegante vorm. Hij is gemaakt van beige kleurig ripstop katoen en heeft drie dikke bamboe palen aan de voorzijde. De beide zijkanten kun je afsluiten met wanden die je eenvoudig aan de dakligger klikt. Aanritsen, dakliggers plaatsen, bamboe stokken aan de voorzijde en klaar is Kees (van der Groef, red.). Veel opzetgemak dus.

trekking luifel of camping voortent

Camping voortent

Naast een donkere luifel bestaat de Camping voortent uit 2 zijwanden, een voorwand en kuipzeil. Je kunt dus helemaal afgeschermd binnen zitten. Je hoeft niet alle wanden te gebruiken, enkel de zijwanden is ook mogelijk. De ramen bestaan allemaal uit drie lagen. Een gordijn aan de binnenzijde, horrengaas in het midden en een PVC raam aan de buitenzijde. Alles kan dus open zonder dat er ongedierte naar binnen vliegt of kruipt. Het doek van de Camping voortent is zwaarder dan die van de Trekking luifel. Daarom heeft de voortent een compleet frame van aluminium.

Trekking luifel of Camping voortent: welke moet ik kiezen?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de luifel kiest die het beste bij jouw situatie past. Ben je op zoek naar veel binnenruimte? Dan is de Camping voortent een slimme keuze. Houd je van opzetgemak en vind je het vooral prettig om beschut te zitten en een dak boven je hoofd te hebben? Dan is de Trekking luifel voor jouw waarschijnlijk de beste keuze. Wist je trouwens dat je de Camping voortent nog uit kunt breiden met een Extra Luifel Trekking om het plaatje compleet te maken?

Winter

In principe kun je prima winterkamperen met Campooz. Dan is het logisch om voor een Camping voortent te kiezen. Veel ruimte binnen om de kou te ontlopen. Omdat wij onverwoestbaar Campooz ripstop katoen gebruiken als doek (heel dik doek), is het met een kacheltje binnen al snel behaaglijk warm. Mocht je wel buiten zijn, dan zit je natuurlijk bij een vuurtje.

Voorjaar en herfst

Zeker als je in ons kikkerlandje of dichtbij gaat kamperen, kan het fris zijn in het voor- en najaar. Dan is het wel prettig om, net zoals in de winter, een kacheltje binnen te kunnen zetten. Een Camping voortent is dan handig.

Zomer

In de zomer zoek je vooral beschutting tegen de zon. Dan is de Trekking luifel een logische keuze. Dat geldt helemaal als je richting Middellandse Zee gaat. Mocht er toch een bui overkomen, dan zit je prima droog onder de Trekking luifel.

trekking luifel of camping voortent

Of toch allebei?

Je ziet dat de Trekking luifel en Camping voortent beiden voordelen hebben. Mocht je binnenkort gaan kiezen, houd dit dan in gedachten. Het mooie is dat beide varianten op de basistent passen en dus uitwisselbaar zijn. Wij zien dat steeds meer Campooz bezitters later een Trekking luifel of Camping voortent toevoegen aan hun tenttrailer.

Succes met kiezen/overwegen. Happy Camping!