Home/Kamperen/Tips/Kamperen in het voorjaar? Tips voor koude avonden!

Kamperen in het voorjaar? Tips voor koude avonden!

Lente

Tijd om te kamperen! In deze periode van het jaar is het ’s avonds en ’s nachts vaak nog wat frisjes. In deze post een aantal tips voor comfortabele avonden en nachten.

Kamperen

Tip 1 – Bouw een kampvuur

Wij vinden dat bij kamperen een kampvuur hoort. Ten eerste is het natuurlijk super gezellig. Ten tweede lekker warm! Op de website Obelink staat een leuk artikel over hoe je een goed kampvuur bouwt. Je leest het hier >>

Tip 2 – Gloeiende kooltjes onder jouw stoel

Na het bbq-en leg je een paar kooltjes op een schaaltje of in een aluminium bakje. Die zet je onder jouw stoel. Lekker warme billen, dit straalt uit naar de rest van jouw lichaam.

Tip 3 – Stoov warmtekussens

Vrienden van Campooz! Warmtekussens van Stoov zijn voorzien van een infrarood warmte element. Niet alleen prettig aan de oppervlakte maar door de straling ook aangenaam van binnenuit. Meer info op de website van Stoov.

Kamperen

Tip 4 – Een kacheltje binnen

Een tip van Gert. Je zet een klein kacheltje in het leefgedeelte van Fat Freddy of Lazy Jack. Een kwartiertje voor het slapen gaan zet je de kachel aan. De ramen én afscheiding naar het slaapgedeelte doe je dicht. Als je naar bed gaat, doe je de kachel uit en de afscheiding naar de slaapcabine open. De warmte stroomt naar binnen. Als het aangenaam is, snel de afscheiding weer dicht. De warmte blijft dan lekker hangen in de kleine ruimte. Fijn tukken!

Tip 5 – Een goede slaapzak

Slaapzakken zijn er in alle vormen en maten. Let er bij aanschaf op dat ze goed isoleren en ademen.

Tip 6 – Lekker tegen elkaar aan kruipen

Dit is natuurlijk het allerfijnste. Lekker tegen elkaar aan kruipen. Als het zoveel warmte geeft dat de buitentemperatuur er niet meer toe doet met het cabriodak van Fat Freddy of Lazy Jack open natuurlijk. Samen kijken naar de sterren!

Happy Camping!