Jouw kampeervakantie in 7 makkelijke stappen

Wij vinden kamperen het leukste dat er is. Als je het jezelf gemakkelijk maakt, is er meer tijd om te genieten. In een paar simpele stappen laten we je weten hoe je dat kan doen!

1. Zoek de ideale camping voor jouw kampeervakantie uit
Een goed begin is het halve werk. Bekijk welke camping het beste bij jou en je reisgezelschap past. Controleer of de faciliteiten die jij belangrijk vindt, aanwezig zijn. Vind je het belangrijk om leuke dagtripjes te maken? Bijvoorbeeld een leuke wandelroute, een tof evenement of een mooie bezienswaardigheid. Zoek uit wat er te doen is in de omgeving. Er zijn genoeg websites en gidsen die je verder kunnen helpen. Een handige website voor campings in de Benelux is Campingzoeker.nl

2. Check, check, dubbel check!
Maak het jezelf makkelijk en denk eraan om een checklist te maken met spullen die je mee wil. Hou ieder jaar in een notitieboekje of op je telefoon bij wat je gebruikt tijdens het kamperen en wat niet. Zo maak je het in- en uitpakken makkelijker en neem je geen onnodige bagage mee. Schrijf vooral ook op wat je mist. De volgende trip kan alleen maar beter worden! Tot slot: vergeet niet je reisverzekering te controleren.

notities schrijven

3. Oefening baart kunst
Je vouwwagen net zo snel opzetten als Raoul? Met een beetje training kan jij het ook in 3 minuten en 38 seconden. Als je voor de eerste keer op pad gaat met de vouwwagen, is het handig om thuis of bij je dealer al eens te oefenen. Dat scheelt weer tijd als je op bestemming bent. We kunnen niet anders zeggen dan dat je elke trip weer een beetje sneller en handiger zult worden en het makkelijker gaat.

4. De vouwwagen inrichten
Er past een hoop bagage in de Fred, Jack of Joe. Weet je niet waar je met al jouw kampeerspullen heen moet? Denk voordat je op reis gaat eens na over hoe jij je spullen wilt opbergen. Je kan kiezen voor een organizer zoals op de foto, of misschien gebruik je liever kastjes, kratten of speciale opbergbakken. Maak een logische indeling en zorg ervoor dat je dingen op dezelfde plek teruglegt. Zo raak je nooit iets kwijt. Je wil namelijk niet eindeloos op zoek zijn naar je handdoek, pollepel of zwembroek.

organizer

5. Koken
Op de camping kan je niet zo uitgebreid koken als thuis, maar je wil wel lekker eten. Denk aan eenpansgerechten, koud koken (salades, wraps), couscous en vergeet de barbecue niet! Heb je wat nieuwe inspiratie nodig? In het kookboek van Caravanity staan heerlijke simpele recepten, speciaal voor op de camping!

6.De belangrijkste stap
Vergeet niet met volle teugen te genieten. Verken de omgeving, eet het lokale voedsel, daag elkaar uit voor een bordspel, maak een kampvuur, bezoek evenementen en waardeer het buitenleven. Tip: maak foto’s zodat je thuis nog heel lang kan nagenieten.

kamperen genieten met gezin

7. Op naar huis
Altijd jammer als de kampeervakantie weer is afgelopen. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Controleer voordat je de vouwwagen weer opruimt en inklapt of alles nog heel is. Zo kom je bij een volgende vakantie niet voor verrassingen te staan. Maak alles goed schoon en klap de tent droog weer in als het weer dat toelaat. Zorg dat de spullen die in de wagen kunnen blijven, op een handige plek liggen. Wat je niet moet vergeten aan het einde van het kampeerjaar: de vouwwagen winterklaar maken.

Wij kunnen nu al niet wachten op onze volgende kampeervakantie. Mis jij een stap of heb jij handige kampeertips voor ons? Laat het ons weten in de reacties!