Is een tenttrailer beter dan een vouwwagen?

De tenttrailers van Campooz zijn Lazy Jack, Red Ruby, Fat Freddy en Sleepy Joe. Het is maar net hoe je het beestje bij de naam noemt, maar wij noemen onze wagens dus tenttrailers. Maar wat maakt onze wagens een tenttrailer en geen vouwwagen? En is het één beter dan het ander? Je kunt ze beide zien als aanhanger, wij gaan je de verschillen uitleggen!

tent op aanhanger op gras

Wat is een tenttrailer?

Het idee van een tenttrailer komt uit Australië (net als ons tentdoek!). Het betekent letterlijk dat er een tent op een trailer ligt. Doordat de tent op de aanhanger ligt, houd je veel ruimte over in de bak. De tent die op de aanhanger ligt, kan je bij een tenttrailer eenvoudig demonteren.

Bij onze Campooz aanhangers heb je een steeksleutel 13 nodig om de tent los te koppelen. Ideaal vinden wij, want zo gebruik je de aanhanger het hele jaar door. Is het kampeerseizoen voorbij? Gebruik de tenttrailer dan voor bijvoorbeeld een verhuizing, een ritje naar de stort, om haardhout op te halen of materialen van de bouwmarkt te vervoeren. Zo hoef je nooit meer een kar te lenen of huren.

slapen op aanhanger van campooz

Kingsize bed

Misschien is het grootste voordeel van een tenttrailer het kingsize bed. Omdat de tent op de trailer ligt, kun je de maximale breedte gebruiken. De wielen komen er dus nog eens bij. Het resultaat is een Campooz bed dat 170 cm breed en 220 cm lang is. Dat is vaak groter dan thuis!

En die aanhanger van Campooz?

Die is onverwoestbaar en van Duitse kwaliteit. Doordat hij handige afmetingen heeft en is gemaakt voor het zwaardere werk, is de kar geschikt voor alle bouwmaterialen. Doordat de tent óp de aanhanger ligt, hou je veel bagageruimte over. Wel 1300 liter!

Wat is een vouwwagen?

Een vouwwagen bestaat uit een tent en een kar die je kan uitvouwen tot tent. Bij een vouwwagen zit de tent in de kar, waardoor de bagageruimte beperkter is en je de tent niet kan demonteren. De aanhanger gebruik je dus als leefruimte tijdens het kamperen. Vaak is het zo dat de vouwwagen standaard twee bedden heeft en bij een tenttrailer is dat één.

aanhanger campooz op zand

Vouwwagen vs. tenttrailer: wat kies jij?

Er zijn dus wel degelijk verschillen tussen een vouwwagen en tenttrailer. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Bij een tenttrailer ligt de tent op de aanhanger waardoor je veel bagageruimte hebt en bij een vouwwagen zit de tent in de kar waardoor de bagageruimte beperkter is
  • Bij onze tenttrailer demonteer je makkelijk de tent van de aanhanger en bij een vouwwagen kan je de tent niet demonteren
  • Een tenttrailer heeft vaak een groter bed, omdat het bed niet vastzit aan de bakmaat van de kar, maar bij een vouwwagen zijn vaak al twee bedden aanwezig

Maar wat is nu beter? Dat bepaal je helemaal zelf. Beide hebben voordelen, dus zijn wij benieuwd wat jij vindt! Laat het ons weten in de reacties onder deze blog. Meer weten over het grote bed? Lees het hier. Tot Campooz!