Hoe verwarm ik mijn vouwwagen?

Het voor- najaar is, buiten de zomer, een prachtige tijd om te kamperen. Wij willen eropuit zodra het kan, dus niet alleen in de zomer. Toch kan het in het vroege voorjaar of in het najaar nog best fris zijn in je vouwwagen. Daarom zetten we wat tips voor je op een rijtje: hoe verwarm ik mijn vouwwagen?

Gaskachel

Een gaskachel wordt erg warm en kan een groot oppervlak verwarmen. In een oogwenk is jouw tenttrailer warm. Wel is het erg belangrijk om goed te ventileren. Bij een tekort aan zuurstof ontstaat er onvolledige verbanding, waardoor er koolmonoxide vrij komt. Met het Clima-C systeem van Campooz is goed ventileren een fluitje van een cent. Pas goed op met kinderen en honden: de gaskachel wordt namelijk behoorlijk warm aan de voorkant.

verwarming vouwwagen

Elektrische kachel

Het elektrische kacheltje, wie kent hem niet. Een compact model dat direct klaar is voor gebruik. Je steekt de stekker in het stopcontact en hij werkt. Wel goed om te kijken of je genoeg capaciteit hebt op de camping. Lees in deze blog meer over stroom op de camping voor caravans. Ben je bang dat je je kachel omstoot? Kies dan voor een kachel met omvalbeveiliging.

Petroleumkachel

De petroleumkachel werkt op brandstof. Ze zijn meestal klein van formaat met een hoge capaciteit. Ideaal dus voor op de camping. Ook bij deze kacheltjes is het erg belangrijk dat je goed ventileert. Een nadeel van een petroleumkachel is dat je ze ruikt bij het opstarten. Maar als ze eenmaal aan staan, ruik je er niets meer van!

Mini kachel voor in het stopcontact

Er zijn keramische mini kachels op de markt, die je direct in het stopcontact steekt. Ze zijn geschikt voor het verwarmen van ruimtes tot 30m² én verbruiken weinig stroom. Ideaal dus voor op de camping.

Warmtekussen

Duik jij ’s avonds graag onder een dikke deken, maar wil je voor het slapen gaan nog wel warm zitten? Dan is een warmtekussen van Stoov iets voor jou! Het verwarmde kussen heeft een ingebouwde batterij, die jou zes uur lang warm houdt! Stoov heeft ook warmtedekens en zelfs voor de hond een verwarmd kussen. 😉

Kampvuur

De ideale combinatie van sfeer en warmte. Met een vuurkorf zit je er lekker warmpjes bij tijdens het borrelen. Dat knisperende vuur en de geur van verbrand hout maken het plaatje compleet. Houd er wel rekening mee dat je niet op elke camping een kampvuur mag maken. Vraag dat eerst even na bij de campingbeheerder.

Het heerlijke knuffelkleed

Een omslagdoek als warmtedeken als het koud is? Yes, please! Het Knuffelkleed van Rebel-Outdoor is speciaal gemaakt voor echte buitenliefhebbers. Dankzij de handige knoopjes, sla je het knuffelkleed om en blijft het goed zitten. De vijf warmtezones in het kleed geven warmte. Kies uit drie verschillende standen, zodat je het precies zo warm krijgt als je wil. De powerbank die je hiervoor nodig hebt, zit erbij inbegrepen. Eén druk op de knop en je kan lekker warm zitten. Binnen of buiten de tenttrailer.. Natuurlijk ook handig als extra dekentje over je heen in bed.

Verwarmen met het knuffelkleed van Rebel-Outdoor

Je kan het dus lekker warm houden in de tenttrailer. Ook in het voor- en najaar! Geen enkel excuus meer om bij de aanvang van het kampeerseizoen of juist na de zomer er niet op uit te trekken. Of wacht jij liever tot de zomer aanbreekt en de temperaturen stijgen? Vertel het ons in een reactie onder de blog. Tot Campooz!