Hoe hard mag ik rijden met een vouwwagen?

In België is de toegestane snelheid 120 km/h. In Frankrijk 130 km/h. Dus hop de grens over rijden en snel naar de Côte d’Azur. In ons eigen kikkerlandje mag je op de snelweg maximaal 90 km/h. Kampeer Meneer heeft een mooi overzicht gemaakt. De link naar het artikel staat onderaan deze post.

aanhanger van campooz

Tempo 100 ontheffing voor Duitsland

Duitsland is een heel ander verhaal. Voor onze vouwwagens is de toegestane snelheid op de Autobahn 80 km/h. De mogelijkheid bestaat om een ontheffing aan te vragen. Daardoor mag je 100 km/h. Mits je aan een aantal eisen voldoet. Zo moet de de aanhanger voorzien zijn van een oplooprem, schokdempers en banden die maximaal 6 jaar oud zijn. Daarnaast moet jouw auto voorzien zijn van ABS. Als laatste moeten de banden van de aanhanger voorzien zijn van de juiste snelheidscodering.

campooz tempo 100

Zijn onze vouwwagens klaar voor de ontheffing?

Klinkt best spannend. Echter het goede nieuws is dat je voor Campooz vouwwagens alleen schokbrekers nodig hebt. Als deze gemonteerd zijn, kun je de Tempo 100 ontheffing aanvragen. Al met al is het dus heel simpel. Je belt een dealer en maakt een afspraak om de schokbrekers te monteren. Vervolgens vragen zij de ontheffing aan. Als laatste plak je de sticker achterop jouw vouwwagen.

In Nederland worden Tempo 100 ontheffingen afgegeven door DEKRA.

Links