Hoe groot moet mijn kampeerplek zijn?

Regelmatig krijgen wij vragen of de grootte van een kampeerplek. Hoeveel ruimte heb je nodig voor onze tenttrailers? Het is natuurlijk niet tof als je op die mooie terrascamping in Toscane niet verder komt dan de basistent. Hieronder vind je het overzicht. Aan het einde lees je nog een aantal tips voor ruimtebesparing.

Let op! Bij de afmetingen noemen we altijd eerst de breedte aan de voorzijde. Daarna de diepte. Ook maken we onderscheid tussen de tent met zijluifels en de ruimte die je nodig hebt om de tent uit te spannen. Met het laatste kun je spelen door de scheerlijnen en spanbanden wat dichter bij de tent af te spannen.

red ruby in avond

Red Ruby

Als je ons topmodel Red Ruby ziet, krijg je het gevoel dat het een enorme tenttrailer is. Zelfs groter dan Lazy Jack. Dat klopt niet helemaal. Sterker nog, het is de tenttrailer die het minst breed is. In deze blog geven we antwoord op drie vragen: Red Ruby mooi, groot en veel werk?

Tent met zijluifels
5,5 x 4,5 meter

Tent met dissel
5,5 x 5,9 meter

Met extra zonneluifel
5,5 x 6,5 meter

Met extra zonneluifel + dissel
5,5 x 7,9 meter

De zijluifels bij Red Ruby zijn klein vergeleken bij die van de andere modellen. Rondom (behalve aan de disselzijde) heb je nog ongeveer een extra meter nodig om de tent goed uit te spannen. Op een campingplek van 7,5 meter (of meer) past Red Ruby dus perfect. De diepte is afhankelijk van de uitvoering.

auto-met-campooz-tenttrailer

Fat Freddy

De afmetingen van onze klassieker staan hieronder.

Fat Freddy Camping
6,6 x 4,4 meter

Fat Freddy Trekking
6,6 x 4,4 meter

Fat Freddy Camping + dissel
6,6 x 5,8 meter

Fat Freddy Trekking + dissel
6,6 x 5,8 meter

Fat Freddy Camping + Ugly Betty
6,6 x 6,4 meter

Fat Freddy Trekking + Ugly Betty
6,6 x 6,4 meter

extra trekking luifel fat freddy

Fat Freddy Camping + Extra Trekking luifel + dissel
6,6 x 7,3 meter

Fat Freddy Camping + Extra Trekking luifel + Ugly Betty
6,6 x 7,9 meter

Voor het uitspannen van Fat Freddy tel je er aan alle zijkanten een meter bij. De (extra) Trekking Luifel heeft aan de voorzijde 1,5 meter nodig om uit te spannen. Op een campingplek die 8,5 meter (of meer) breed is, past Fat Freddy dus perfect. De diepte is afhankelijk van welke uitvoering.

Lazy Jack

De grote broer van Fat Freddy!

Lazy Jack Camping
7,2 x 4,4 meter

Lazy Jack Trekking
7,2 x 4,4 meter

Lazy Jack Camping + dissel
7,2 x 5,8 meter

Lazy Jack Trekking + dissel
7,2 x 5,8 meter

Lazy Jack Camping + Ugly Betty
7,2 x 6,4 meter

Lazy Jack Trekking + Ugly Betty
7,2 x 6,4 meter

Lazy Jack Camping + Extra Trekking luifel + dissel
7,2 x 7,3 meter

Lazy Jack Camping + Extra Trekking luifel + Ugly Betty
7,2 x 7,9 meter

Voor het uitspannen van Lazy Jack tel je er aan alle kanten ook een meter bij. De (extra) Trekking Luifel heeft aan de voorzijde 1,5 meter nodig om uit te spannen. Op een campingplek die 9,2 meter (of meer) breed is, past Lazy Jack dus perfect. De diepte is afhankelijk van welke uitvoering.

Sleepy Joe

Als langslaper is het ruimtegebruik van Sleepy Joe net even anders. Dit komt omdat de dissel in het verlengde van de slaapcabine zit. De dissel zit dus onder de zijluifel.

Sleepy Joe Camping
7,15 x 3,95 meter

Sleepy Joe Trekking
7,15 x 3,95 meter

Sleepy Joe Camping + Ugly Betty
7,15 x 5,95 meter

Sleepy Joe Trekking + Ugly Betty
7,15 x 5,95 meter

Sleepy Joe Camping + Extra Trekking luifel
7,15 x 5,45 meter

Sleepy Joe Camping + Extra Trekking luifel + Ugly Betty
7,15 x 7,45 meter

Voor het uitspannen van Sleepy Joe tel je er aan alle kanten ook een meter bij. De (extra) Trekking Luifel heeft aan de voorzijde 1,5 meter nodig om uit te spannen. Op een campingplek die 9,05 meter (of meer) breed is, past Sleepy Joe dus perfect. De diepte is afhankelijk van welke uitvoering.

Ruimte besparen?

Stel dat volgens dit overzicht jouw tenttrailer net niet op een plek past… Geen man overboord! Je kunt er voor kiezen om de scheerlijnen en spanbanden iets dichter bij de tent af te spannen. Hiermee bespaar je als snel een meter.

Bij de Camping variant is het mogelijk om de zijluifel op te rollen. Daarvoor zitten lussen en clips aan de tent. Hiermee bespaar je in totaal twee meter. Het grootste nadeel is dat de tent er een stuk minder mooi uit ziet. Bij de Trekking variant wordt het heel lastig om alles goed uit te spannen als je de zijluifels oprolt.

Vaak kun je dissel wel een stukje in het bos of de heg drukken. Hiermee bespaar je ruimte in de diepte.

Ruimtebesparing voor klussers

Deze is voor klussers. Om de ruimte effectief te gebruiken op beurzen heeft collega André een systeem gemaakt waarmee je aan de zijkanten geen scheerlijnen nodig hebt. Hij heeft een frame gemaakt dat precies onder de zijluifels past. Het is wel belangrijk dat het niet te hard waait…

Hopelijk kun je hiermee uit de voeten en kom je op de camping niet voor verrassingen te staan.

Happy Camping!