Het trappetje naar het bed in een Campooz tenttrailer

Het bed van alle Campooz Tenttrailers ligt bovenop de best hoge aanhanger en dat maakt een laddertje, ook al is het maar drie treden, bittere noodzaak. Ja, leuk toch? Lekker klimmen!

We hadden wel vaker een vouwwagen met het slaapgedeelte op de aanhanger, en daar zat standaard echter geen trapje bij. Raar, maar waar.

Een aanloopje!

Mijn lief kreeg het nog wel voor elkaar om met een aanloop op het matras te duiken, maar mij lukte dat niet. En dan wordt het wat lastig als je na een sanitaire stop ’s nachts weer je bed in moet. Daar hadden we zelf een huishoudtrapje bij gekocht. Met comfortabele brede treden. Het stond alleen altijd in de weg. Je kunt niet alles hebben.

Met bamboetraptreden

Het laddertje van Campooz, daar zijn veel verhalen over. Maar de meeste gaan erover dat de sporten te smal zijn. Toen kwam Campooz met de bredere traanplaattreden en later kwamen de bekende bamboetraptreden op de markt. Traanplaat, dat lijkt me nou hélemaal niet lekker aan je blote voeten! Dit terzijde. Bamboe is prachtig, ik kan het niet ontkennen. Het is milieuvriendelijk, voor mij stiekem altijd weer belangrijk. Maar vooral heel goed passend in het Campooz-plaatje. De bamboetraptreden is een accessoire die je kan kopen bij de dealer.

Smal? Functioneel!

Wij hebben absoluut geen idéé waar iedereen over klaagt! Smal? Het ding is functioneel!
In principe gebruik je maar twee treden als je het bed óp moet. De bovenste is wat ons betreft onnodig, omdat je knieën zich dan al lang op het matras bevinden.

trappetje

En als je dan úit bed gaat, gebruik je diezelfde onderste twee. Want, en ik weet niet of wij de enige die dat op deze manier doen, wij gaan niet achterstevoren uit ons bed. Wij laten ons al zittend van het matras afglijden. Zo komen we dan met de ene hak op de middelste en de andere op de onderste tree. Om vervolgens zo, gracieus, onze weg te vervolgen.

Niet alleen een trappetje

Campooz eigenaren knutselen veel. Van zelfgemaakte stokkenhouderes tot elektra aan de trailer. Zelf ging ik ook aan de slag. In een vorige blog vertel ik hoe ik tot het ontwerp kwam van mijn ‘wereldberoemd-in-Campooz-land’ traptafeltje. En die toffe zelfgemaakte ontwerpen vind je in de Campooz Vouwwagen Eigenaren groep op Facebook. Daar worden niet alleen uitvindingen gedeeld, maar ook ervaringen, tips en tricks.

Hoe kom jij in en uit je bed in jouw kampeermiddel? Laat het me weten in een reactie onder de blog!