Home/Alles, Tips/Handige tips van Campooz bezitter Kitty

Handige tips van Campooz bezitter Kitty

Zo gedurende de jaren troffen we her en der nog wel eens wat mede-kampeerders die vaak de handigste tips hadden. Van die dingen waar we zelf niet echt aan gedacht hadden. Een paar daarvan ga ik hieronder met jullie delen.

1. Een dagelijks handwasje

Onze jongste dochter kreeg behoorlijk lang geleden verkering en toen het serieuzere vormen aannam, ging de jongeman in kwestie mee op onze vakantie. Hij was kamperen gewend: samen met zijn familie reisde hij vaak naar Zweden om daar te gaan kanoën. Uiterst eenvoudig natuurlijk: alle bezittingen, zo weinig mogelijk uiteraard, gingen mee in waterdichte tonnetjes. Het eten bestond uit zakjes gedroogd voedsel dat met warm water tot wellen werd gebracht. Het toilet was daar waar je een beschut plekje vond.

tips

Wat ik toen van hem leerde was om tijdens het douchen je ondergoed dat je gedragen hebt, te wassen en bij de tent te drogen te hangen. En zo herhaal je dat iedere dag. Het scheelt je ruimte in je koffer en het voorkomt dat de was zich ophoopt. Ik neem nu maar heel weinig setjes mee, rekening houdend met slecht weer, want soms is je onderbroekje niet droog na een dag. Misschien leuk om te weten: de verkering is al járen voorbij maar zijn ouders zijn inmiddels onze beste vrienden.

2. Neem ladekasten mee i.p.v. koffers

In mei 2020 stonden we op een camping bij Winterswijk waar we wat mede-Campoozers troffen. En één van hen gaf ons de tip om koffers te vervangen door van die plastic bakken die je in vrijwel ieder woonwarenhuis kunt kopen. Dat leek ons zó handig dat we zijn gaan zoeken naar de juiste maat. Drie lades van middelgrootte vinden wij persoonlijk het handigst. Dus thuis pakken we nu, i.p.v. een reiskoffertje, drie laatjes in. Die kastjes gaan zó naar de auto, goeie kant naar boven, en van daaruit zó in de Fat Freddy LE. Daardoor heb je een perfect overzicht van wat waar in zit. En je hoeft niet zo te graven.

tips

3. Vergeet de flessen met shampoo en douchegel

Deze krijgen jullie van mij. Ik gebruik al sinds vele jaren geen shampoo of douchegel meer uit flessen. Ik nam die stap vanwege het milieu: al dat plastic dat je weggooit vervuilt de wereld te erg. Maar het is op vakantie, of je nu met je tent eropuit gaat of soms met een vliegtuig, ook heel handig. In mijn toilettas zitten verschillende kleine blikjes: één met een ouderwets stuk zeep, eentje met een blokje shampoo, een conditioner-bar en één met deodorant in crème-vorm. Het neemt heel weinig plaats in beslag waardoor je minder hoeft mee te sjouwen naar de douches. En in verband met een vliegreis: het is niet vloeibaar, dus het mag zo met je handbagage mee.

Heb jij nu nog een andere gouden tip voor mij? Ik kijk uit naar je bijdrages.

Ben je door de foto’s benieuwd naar de vouwwagen in het blauw? Lees dan deze blog.