We beginnen vast met de voorpret voor komend kampeerseizoen, want voor je het weet is het zover. En wat hebben we er weer veel zin in! Er zijn bikkels die in de winter kamperen, maar er zijn ook een boel kampeerders die nu beginnen met oriënteren voor de volgende vakantie. Waar ga je op vakantie? Ga je al iets boeken? Met wie ga je op reis? En voor welk type camping kies je? Als jij nog twijfelt over een grote of kleine camping, dan gaan wij jou helpen in deze blog! We zetten alle voordelen van grote campings vs. kleine campings voor jou op een rijtje.

De voordelen van kamperen op een grote camping:

1. Veel gezelligheid

Voor de kinderen een groot feest, want er zijn genoeg kinderen om vriendjes mee te worden. En misschien ook voor jezelf. Avonden lang borrelen en mooie verhalen delen met de leuke buren aan de overkant of degene die je ontmoet bij de afwas. Op een grote camping is het altijd gezellig.

2. ‘De menukaart graag!’

Het komt vaak voor dat er op een grote camping een restaurant of eettent is. Ideaal als je geen zin hebt om te koken en de pannenkoeken zat bent.

3. Warme broodjes en de basics

Wat is nu lekkerder dan vers stokbrood bij het ontbijt! Op een grote camping vind je vaak een bakkertje en misschien zelfs een supermarkt. Ben je een ingrediënt vergeten bij de grote supermarkt terwijl je aan het koken bent? Dan loopt de ander even naar de campingwinkel. Is de camping echt gigantisch en is het een eind lopen? Dan pak je toch de auto of je (klap)fiets. 😉

Grote campings vs. kleine campings

4. Waterpret dichtbij de kampeerplek

Vaak is er een zwembad aanwezig of loop je zo naar het strand of de rivier. Bij mega campings heb je soms zelfs een compleet waterparadijs! Met korte en lange glijbanen voor jong en oud, pierenbadjes en bubbelbaden.

5. Er is altijd iets te doen!

Disco voor de kleintjes, live muziek, aquarobics in het zwembad, een tennisbaan of een knutselmiddag? Een grote camping heeft regelmatig een heel programma met allemaal leuke (sportieve) activiteiten en animatie.

Klinkt bovenstaande niet helemaal als iets voor jou? Dan past een minicamping waarschijnlijk beter bij jou.

grote-camping-vs=kleine-camping

De voordelen van kamperen op een kleine camping:

1. Mooie plekken

Een kleine camping vind je vaak in de natuur. In of dichtbij een bos, de bergen of aan het strand. Of misschien bij iemand in de achtertuin. Een bijzondere omgeving gegarandeerd!

2. Ontspannen maar!

Live muziek, animatieteams en grote groepen mensen bij elkaar vind je niet op een minicamping. Hier vind je juist de rust. Je bent met weinig kampeerders en doordat je in de natuur bent, kan je lekker uitrusten terwijl je naar fluitende vogels luistert. Heb je wel zin in een beetje reuring? Vanaf een kleine camping pak je gewoon de auto naar de drukte. Precies wanneer jij er zelf behoefte aan hebt.

3. Verdwalen is er niet bij

Ook handig: je hoeft je geen zorgen te maken dat je onderweg van het toiletgebouw naar de tenttrailer de weg niet meer weet. Je kent de eigenaar, weet wie je buren zijn en groet de andere gasten. Een kleine camping voelt meteen vertrouwd.

Grote campings vs. kleine campings

4. Kamperen bij de boer

Wil je op het platteland kamperen en dichtbij de dieren zijn? Doe dat bij één van de campings die aangesloten is bij de SVR (Stichting Vrije Recreatie). Onze tip: word donateur en ontvang leuke voordelen.

5. Voordelig kamperen

Omdat er niet veel voorzieningen op de camping zijn, is kamperen op een minicamping minder prijzig dan op een grote camping.

Eén ding is zeker: de basics van een camping heb je bij beide, maar wat past het beste bij jou? Laat ons in de reacties weten waar jouw voorkeur naar uitgaat. Tot Campooz!