Campooz bezitters knutselen er wat aan af. Van zelfgemaakte keukens tot verlichting aan de trailer. Zelf ben ik ook aan de slag gegaan. Soms lijken dingen heel logisch en daarom vertel ik jullie hoe ik tot het ontwerp kwam van mijn ‘wereldberoemd-in-Campooz-land’ traptafeltje.

Storm in Normandië

We stonden in Normandië op een camping. Pal aan zee, bovenop een duin en er kwam een storm aanzetten. Grote zwarte wolken verzamelden zich boven de zee, de wind nam per seconde toe. De Campooz Trekking luifel is een zonneluifel die eraf moet als het te hard gaat waaien. Of je trekt ‘m over het dak naar de andere kant en spant ‘m daar stevig vast. Die dag was losritsen de beste optie.

Kleine verhuizing

Omdat we niets onbeheerd buiten wilden laten staan, overgelaten aan de weergoden, verhuisden we al onze spulletjes naar binnen. De koelkast, stoelen, tafeltje, voorraadkrat: alles moest in de relatief kleine leefruimte van de Fat Freddy. Het laddertje stond het meest in de weg en daarom maakten we dat los en zetten het rechtop tegen de kar. Op die manier konden we onze beide stoelen kwijt en toch nog een tafeltje neerzetten.

interieur fat freddy limited edition met traptafeltje

Ruimtegebrek maakt je creatief

Ik liep daarna enige tijd rond met het idee om een klaptafeltje aan het trapje te bevestigen. Zodat dat dan op een slimme manier bij het interieur gaat horen. Bij die grote Zweedse woongigant kocht ik om die reden een bamboe snijplank. Uiteraard bamboe, want dat is bijna onlosmakelijk verbonden met Campooz. En ik nam een Japanse zaag mee naar de camping: bijzonder makkelijk te hanteren en hij neemt nauwelijks plaats in. Zo ben ik begonnen met klussen. Later heb ik thuis nog gaten geboord, platte latjes en een rondhoutje op maat gezaagd en die bevestigd aan de snijplank.

bouwtekening traptafeltje kitty

Laat je fantasie werken!

Nu hebben we een prachtig tafeltje dat precies over een trede past. Happy Kitty. Soms zit het hoog, soms laag bevestigd. Leuk om te weten: er waren mensen die bij Campooz informeerden waar dat tafeltje te koop is. Dat ís het dus niet! Maar hierboven heb ik wel een 3D ontwerp voor jullie geplaatst waarbij je min of meer ziet hoe ik het maakte. Maten heb ik niet behalve dat de snijplank 46 breed is en 53 lang. De trapjes verschillen nog wel eens qua breedte dus aan mijn informatie zou je niet veel hebben. Voor de rest mag je toch nog zelf aan de slag. Veel plezier.

Facebookgroep met Campooz eigenaren

In de Campooz Vouwwagen eigenaren groep op Facebook komen regelmatig mooie uitvindingen voorbij. Deze groep wordt beheerd door Campooz eigenaren. Kennis, toffe ideeën en uiteindelijke ontwerpen worden daar gedeeld met elkaar.

Wat is het meest praktische dat jij tot nu maakte voor bij jouw Campooz? Waar ben je trots op? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog. Tot Campooz!