Deel 8: Op reis met Campooz: On the road again

‘Daar gaan we, Jos!’ roept Anna enthousiast, terwijl ze plaatsneemt achter het stuur. Fat Freddy op de trekhaak? Check. Zakje winegums in de autodeur? Check. Heeft Jos zijn gordel om? Helemaal check. Vlak voordat Anna het gaspedaal in wil trappen, klopt Raoul op het autoraam. Anna draait het autoraam naar beneden en Raoul overhandigt een zakje met witte bolletjes en kaas.

‘Er gaat niets boven oude vertrouwde bammetjes met kaas. Wen er alvast maar aan,’ knipoogt hij naar Jos en Anna. Raoul neemt weer afstand van de auto, zwaait nog een keer en draait zich om richting zijn huis. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het goed komt.

bammetje kaas

Anna drukt het gaspedaal in en rijdt rustig volgens de geldende verkeersregels de bebouwde kom uit. ‘Waar moeten we heen, Jos?’

Jos schrikt op uit zijn dagdroom. ‘Sorry, ik was alweer aan het nadenken over een invalshoek voor een nieuw boek,’ antwoordt hij verdwaasd. ‘Maar ik zal die envelop eens opentrekken om te zien waar we als eerste naartoe gaan. Vervolgens haalt hij de envelop uit zijn jaszak en trekt het zegel los. In de envelop zitten drie losse, genummerde brieven. Hij pakt de brief met daarop een grote ‘1’ en begint hardop met voorlezen:

‘Lieve Jos en Anna,

 Jullie avontuur begint. Terwijl jullie afgelopen nacht heerlijk een laatste nacht in jullie eigen bed sliepen, verzon ik nog een paar leuke ontmoetingen voor tussendoor. Zo kunnen jullie wegwijs worden met onze producten, voordat het buitenlandse avontuur begint. Voor de eerste ontmoeting gaan jullie nu naar Zuid-Holland . Een mooie afstand om direct de wegligging van de Fat Freddy te testen.

 In Zuid-Holland gaan jullie op bezoek bij Tjeerd en Desirée, twee Campooz bezitters van het eerste uur. Zij beheerden lange tijd de Facebook groep voor Campooz vouwwagen eigenaren. Een plek waar veel wordt gesproken over onze producten door echte liefhebbers. Zij kunnen jullie onder het genot van een bakje koffie meer vertellen over wat jullie van het kamperen kunnen verwachten. Ik heb ze alvast op de hoogte gesteld van jullie komst. Het exacte adres stuur ik je via WhatsApp. Succes!

 Groet,

Raoul’

route zuid-holland

‘Zuid-Holland dus,’ knikt Anna instemmend. ‘Daar ben ik al een poosje niet meer geweest. Maar goed dat we nog een volle zak winegums hebben. Het is ruim twee uur rijden voordat we daar zijn.’

Vanuit Zwolle rijdt Anna zo met de auto de A28 richting Wezep op. Het grijze asfalt raast op hoog tempo onder de auto door. Terwijl ze richting Harderwijk rijden, draait Jos zich om en kijkt door het achterraam naar buiten.

‘We worden achtervolgd, Anna!’ roept Jos ineens.

Anna schrikt zich helemaal suf en moet in een split-seconde bijsturen. Jos schrikt ook zichtbaar van deze reactie.

‘Achtervolgd? Wil je dat nooit meer zomaar roepen tijdens het rijden?’

Bijna was hun avontuur al tijdens de eerste kilometers ten einde gekomen.

‘Ja, er rijdt heel dicht achter ons een bakje achter ons aan. Maar nu ik de grap zo hardop uitspreek, klinkt hij toch al minder leuk dan in gedachten.’

De stemming zit er direct alweer goed in.

veilig onderweg

Vervolgens rijdt Anna via Nijkerk, Amersfoort en Utrecht richting Rotterdam en Gouda. De wegen worden steeds drukker en in Rotterdam is het helemaal vechten om een plekje op de weg. Intussen komt de bodem van de zak winegums in beeld. Als hoogtepunt van deze reis stak een puberaal kind in de file telkens zijn tong uit naar Jos. Bewonderingswaardig hoe dat jochie dit wel tien minuten vol heeft gehouden. Het was een lachwekkend gezicht.

Terwijl Anna de laatste winegum uit het zakje pakt, rijdt ze de auto de parkeerplaats op voor het huis van Tjeerd en Desirée. Eens kijken of de koffie al klaarstaat.

Lees hier alvast verder over wat Tjeerd en Desirée te vertellen hebben aan Jos en Anna.