Deel 2: Op reis met Campooz: Jos en Anna

Aan de rand van het Asserbos in Assen staat een prachtig gemoderniseerd herenhuis. Een statige woning met drie verdiepingen, balkon aan beide kanten en een nette tuin met veel groen. Een droomhuis voor velen. Zo ook voor Jos en Anna, het stel dat gelukkig samenwoont in dit herenhuis.

‘Anna, laten we vanavond heerlijk uiteten gaan. Er is een nieuw sushirestaurant in de stad. Zullen we daar naar toe gaan? Ik trakteer!’ Jos is in een gulle bui vandaag. Tenminste, dat vindt hij zelf. ‘Dat is makkelijk praten, Jos. Fijn hé? Zo’n gedeelde bankrekening,’ antwoordt Anna, terwijl ze met haar ogen rolt. ‘Maar ik ga graag met je mee. Sushi is de allerbeste manier om het weekend mee in te luiden.’

Jos en Anna kennen elkaar al hun halve leven. Het overgrote deel daarvan delen ze in een hechte relatie. En dat gaat nog steeds goed. Jos is 32 jaar en schrijver van beroep. Hij houdt van luxe. Hard en fysiek werken, daar is hij niet zo van. Onlangs verscheen zijn eerste boek, die zowaar ook nog eens aansloeg. Een roman over het complexe liefdesleven tussen drie mensen uit verschillende culturen. Jos heeft een wilde fantasie en weet die mooi te uiten in woorden op papier. Hij geniet enorm van de doorlopende royalty’s die door zijn roman binnenstromen. ‘Loon na hard werken,’ noemt hij het zelf.

jos en anna deel 2

Anna is net zo’n creatieveling als Jos. Voor zover zij zich kan herinneren, heeft ze al een voorliefde voor tekenen. Het is daarom ook niet gek dat ze illustrator is van beroep. Jos de woorden, Anna de beelden. Zowel privé als zakelijk zijn ze een goed team. Anna is 30 jaar, ontzettend nieuwsgierig en erg sociaal. Ze heeft een grote groep met vrienden en vriendinnen waarmee ze regelmatig afspreekt. Samen leven Jos en Anna een heerlijk bestaan. Ze tekent alles wat op dat moment in haar opkomt.

‘Weet je wat, Anna? We doen er ook een flesje sake bij vanavond. Laten we de publicatie van mijn boek goed vieren,’ zegt Jos enthousiast. ‘Dat hebben we al drie keer gevierd,’ antwoordt Anna terug. ‘Overwinningen moet je blijven vieren,’ sluit Jos af.

Op dat moment gaat de telefoon van Jos over. Op zijn scherm staat de beller: Raoul Veldink.

‘Ah, dat is Raoul. Wat zou hij willen? Ik heb hem al een poosje niet gesproken,’ zegt Jos tegen Anna.

Jos neemt de telefoon op.

‘Hé Jos, nog gefeliciteerd met je eerste boek! Fantastisch geschreven, jongen. Zeg, luister eens. Ik heb je hele boek gelezen en ik ben echt onder de indruk van je schrijfstijl. Zie jij de mogelijkheid om morgenmiddag rond 15.00 bij mij thuis langs te komen? Zorg ik dat de koffie klaarstaat. Vertel ik je dan de rest.’

‘Waar heb je het over, Raoul?’

‘Jos, hier ga jij 100% geen spijt van krijgen. Lukt het morgen? Oh, en neem Anna mee!’

Jos wendt zicht tot Anna en vraagt of ze zin heeft om morgen naar Raoul te gaan in Zwolle. Anna weet zo direct geen smoes te verzinnen en stemt in.

‘Raoul, ik vind dit een vreemd belletje, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Als jij zorgt dat morgenmiddag de koffie klaarstaat, komen we langs. We hebben elkaar al een poosje niet meer gezien. Het is dus hoog tijd!’

‘Fantastisch! Tot morgen. Ajuus’

Jos legt de telefoon neer.

‘Misschien toch niet teveel sake drinken vanavond. Ik ben benieuwd wat Raoul van ons moet,’ besluit Jos verstandig. ‘We zien het morgen wel.

Lees hier alvast verder over het bezoekje van Jos en Anna bij Raoul thuis.