Deel 14: Op reis met Campooz: Kaarten en zaklampen

Daar sta je dan, met je tenttrailer op een grotendeels verlaten camping in Zwartsluis. Het idee van lekker kamperen op de mooiste plekken in het buitenland klonken aanlokkelijk, maar ook dit soort momenten horen erbij.

‘Laten we binnen eens kijken of we iets leuks kunnen vinden,’ oppert Anna. Terwijl ze dat zegt, loopt ze alvast de Fat Freddy in. Onder het bed bevindt zich de bagageruimte. Ze opent de klep om te kijken of er iets in ligt.

‘Hey, Jos! Hier liggen allerlei kampeerspullen in. Kijk, een zaklamp!’ roept ze enthousiast naar buiten. Jos komt rustig aanlopen om te kijken naar de buit. ‘En een pakje kaarten, Monopoly en twee uitklapbare stoelen!’

Raoul heeft Jos en Anna niet met lege handen op pad gestuurd. Wat een aangename verrassing.

monopoly

‘Laten we de omgeving verkennen en voor de zekerheid de zaklamp meenemen. Het begint al te schemeren, maar we moeten ook nog een keer terug,’ stelt Jos voor.

Anna vindt het een goed idee.

Ze lopen richting de slagboom waar ze de camping op zijn gegaan en lopen eromheen de camping af. De man die ze binnenliet, is inmiddels ook vertrokken. Hij zal thuis vast en zeker lekker aan het genieten zijn van een bord stamppot met een balletje. Of iets in die richting.

Nabij de rand van de camping bevindt zich de jachthaven. Eromheen staat een groot hek, om de boten van de buitenwereld te beschermen. Net jammer, want Jos en Anna hadden al die boten graag even van dichtbij bekeken. Er liggen wel wat parels tussen!

Jos en Anna besluiten om de straat over te steken en een rondje door het centrum van het dorp te lopen. Hier bevinden zich allerlei krappe straatjes met kleine huisjes. Een handjevol mensen loopt door de straten, maar de meesten zitten knus verstopt op de bank voor de televisie. Een beeld waar Jos tijdens het kijken een warme herinnering aan koestert. Wegkruipen voor de televisie klinkt nu als iets uit het verleden. In de tenttrailer is geen televisie.

televisie

‘Gek, hè?’ begint Jos tegen Anna ‘Gek dat we onszelf urenlang kunnen kluisteren achter zo’n scherm en alles in ons opnemen waar we zin in hebben. Informatieve documentaires of obscure komedie. Maar net wat ons hartje begeert. Alles om maar niet met iets leuks, creatiefs of zinnigs bezig te gaan.’

‘Waar komt dat ineens vandaan, Jos? Jij hebt nul moeite om een heel weekend achter dat scherm te zitten.’

‘Je bedoelt Jos uit het verleden?’ reageert Jos met gespeelde verbazing.

‘Jos, dat was drie dagen geleden nog het geval.’

‘Kan je nagaan hoe snel ik meeverander met de tijd. Een echte kameleon!’

Anna besluit het gesprek op te geven. Dit gezever is ze wel van Jos gewend. Stiekem is het één van de redenen waarom ze bij hem is. Ze besluiten het rondje af te maken en binnen een uurtje zijn ze alweer terug op de camping. Zo groot is Zwartsluis nu ook weer niet.

Eenmaal terug op de camping slaan Jos en Anna hun klapstoeltjes uit en pakken het pakje speelkaarten. Anna haalt nog snel twee flesjes water en een zakje pinda’s uit de auto. Meegekregen van Richard en Yvonne. De avond is nog jong genoeg om niet al naar bed te gaan.

Jos en Anna gaan weer verder op reis door Nederland. Waar komen ze morgen terecht? Lees het volgende week.