De leukste kampeerfilms

De zon schijnt niet elke dag fel. Buiten niet, maar ook niet in jezelf. Soms heb je even geen zin om de wijde wereld in te trekken. Even een teruggetrokken bestaan leven op de bank, achterin de auto of in Ugly Betty is ook wel eens lekker. En dat geeft ook niet. Je moet de tank tussendoor weer opladen. Toch op zoek naar extern vermaak? Kijk een leuke kampeerfilm om je gemoedstoestand mee op te krikken. Zodra de zon weer schijnt, heb jij opnieuw voldoende energie om de wereld te verslaan. We maakten alvast een leuke lijst voor je met verschillende kampeerfilms. Voor elke situatie is er wel iets gepasts te vinden.

de beste kampeerfilms

Kampeerfilms voor de hele familie

Mag je niet alleen jezelf, maar ook de rest van het gezin vermaken? Dan zijn er verschillende leuke kampeerfilms die je met de hele familie kunt kijken. Allereerst is er Timboektoe, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Deze tienerfilm gaat over een gezin dat naar Frankrijk vertrekt en een eigen camping begint. De camping blijkt nog vanuit het puin opgebouwd te moeten worden. In dit verhaal leer je over onderwerpen als alcoholisme, LGBT en vriendschap. Vermakelijk en leerzaam tegelijkertijd.

Toe aan een heel ander slag film? Ga op avontuur in de wereld van Moonrise Kingdom. Deze film is geregisseerd door Wes Anderson, bekend om zijn eigen filmstijl waarin symmetrie en tegenstellingen centraal staan. Zo zijn de kinderen in Moonrise Kingdom in hun gedrag erg volwassen en gedragen de volwassen zich als kinderen. De film speelt zich af op Camp Ivanhoe, een scoutingkamp in de jaren 60. Een absolute must-see bomvol excentrieke karakters.

Survivallen vanaf de bank

Soms heb je zin om te survivallen in de Ardennen of te hiken in de Schotse Hooglanden. Soms ook helemaal niet. Kijk je liever naar iemand anders die aan het overleven is. Een mooi voorbeeld daarvan is The Revenant, met in de hoofdrol Leonardo di Caprio. In deze film laat hij écht zien hoe je, op intuïtie en wilskracht, kunt overleven in de wilde natuur. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 19e eeuw. Toen was ‘kamperen’ iets meer noodzaak dan een hobby voor in de vrije tijd.

Meer bijtijds op zoek naar een heus survival verhaal? Kruip dan in het denkpatroon van de Amerikaanse Chris McCandless en kijk naar Into the Wild. Dit waargebeurde verhaal gaat over een man die het hedendaagse materialisme haat. Hij maakt al zijn geld over aan het goede doel en gaat zelf op zoek naar zijn plekje op de wereld, voedsel en onderdak. Tijdens zijn reis ontmoet hij talloze, opmerkelijke persoonlijkheden. Na deze film voelt vrijwillig kamperen weer als vertrouwd. Into the Wild is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

de beste kampeerfilms

Lekker samen wegzwijmelen

Geen kids in de buurt? Steek rustig een kaarsje aan en ga samen met je partner onder een warme deken liggen. Glaasje rode wijn en een kaasplankje op je dienblad, samen met een heerlijke romantische film om samen bij weg te zwijmelen. Een mooi voorbeeld hiervan is Camp Takota, uitgekomen op Valentijnsdag in 2014. In deze film volg je Elise die teruggaat naar haar oude camping van vroeger om deze te redden van de ondergang. Daar ontmoet ze oude vrienden en een nieuwe liefde.

Wel toe aan romantiek, maar moet dit niet de overhand voeren? Dan kan een beetje humor tussendoor geen kwaad. Slinger de film Poison Ivy aan en ga terug in de tijd. Deze film uit 1985 gaat over twee begeleiders op een zomerkamp die allerlei grappige en romantische situaties meemaken. Lekker Amerikaans, een paar goede grappen en een romantische liefdesdraad tussendoor. Wie weet is deze film het startschot naar een leuke avond.

de beste kampeerfilms

Dat is even schrikken

Je kunt rond het haardvuur, onder het genot van marshmallows aan een stokje, horrorverhalen aan elkaar vertellen. Daar is de camping ideaal voor. Je kunt jezelf ook onderdompelen in een horrorverhaal in de vorm van een film. Wie is er niet groot geworden met Friday the 13th? De film speelt zich af op Camp Crystal Lake, beter bekend als Camp Blood. Hier komt Jason Voorhees langs om een groep tieners een voor een op bloederige wijze om te brengen.

Een andere klassieker die je gezien moet hebben is The Blair Witch Project. Deze film is geheel in documentaire stijl opgenomen. Drie studenten gaan op zoek naar het mysterie van The Blair Witch in de bossen van Maryland. De film is zó gemaakt dat je begint te twijfelen of het niet echt is gebeurd. Een horrorfilm die echt onder je huid gaat zitten. Durf jij hierna nog te overnachten in de bossen?

Welke kampeerfilm kijk jij het liefst?

Volgens ons zijn dit de toppers als het gaat om kampeerfilms. Natuurlijk zijn er nog veel meer. Daarom onze vraag aan jou: welke kampeerfilm kijk jij het liefst? Vertel het hieronder in een reactie.