Campooz Lazy Jack in Noord-Engeland

Geen haast. Relaxed rijden we naar Hoek van Holland. Een trip van drie uur. Vijf uur hebben we de tijd genomen. Een beetje extra voor files en ander oponthoud. Helemaal niet nodig! Nog net zo ontspannen rijden we precies drie uur later de pier op. Een heerlijk begin van onze trip. Op naar Engeland. De auto en Lazy Jack parkeren we moeiteloos aan boord van de veerboot.

Veerboot naar Engeland

Overtocht

De zee is kalm. De zon straalt. Intussen genieten we van een drankje op het achterdek. Het avontuur tegemoet. Noord-Engeland is ruig. Heel wat anders dan Londen. Vol met krappe landweggetjes, afgelegen boerderijen en schapen zo ver het oog rijkt. Een plek waar je nog een half uur rijdt, zonder ook maar een mens tegen te komen. Afgelegen, maar toch zo dichtbij huis. Bijna net zo rustig als aan boord. We hebben de dag boot genomen. Volop zicht op de weidse zee. In alle stilte. Vogels scheren langs het dek. Een biertje vonkelt in de zomerzon.

Links, niet rechts

Het klinkt spannend, maar het valt best mee. Links rijden. We hebben het al snel in de vingers. Linksom de rotonde nemen, tegenovergesteld invoegen en op de ‘langzame’ baan aan de linkerkant. Het went. Sneller dan gedacht! Intussen toeren we richting het noorden. Aan land gekomen in Harwich, via Cambridge omhoog. Wat een schitterende stad is dat! Bomvol historie, compact en karakteristiek. Een smaakvol begin van onze reis. Goed eten en drinken kan er volop.

Landweggetje met schapen en boer

Yorkshire Dales

Een verscholen parel, maar niet verstopt. Vooral onbekend. Nog puurder dan het bekende Lake District. Het Engelse platteland op haar best met groene heuvels, ruige gronden, schapen en oude stenen muurtjes. Krap! Dat wel. Gelukkig voorzien van voldoende uitwijkplekken. Ideaal om elkaar te laten passeren. Vee roosters, ook die vind je er volop. De schapen hebben alle vrijheid. Op de roosters na. Regelmatig moeten we in de ankers om ronddartelende schapen voor te laten. De kers op het plattelandsgevoel. Prachtig.

Engelse platteland

Kamperen bij de boer

Huisjes uit de 17e eeuw. In de gevel staan haast onleesbare jaartallen gekrast. Door weer en wind versleten. Terug in de tijd. Via een stelsel van stenen muurtjes en krappe paden, komen we uit bij een kleine nederzetting. In de middle of nowhere zoals ze dat hier zo mooi zeggen. Via een trechter van steeds smallere steegjes, belanden we plots op het erf van een boer. Zo te zien, zijn we niet de enige. De Coast to Coast walk loopt hier langs. Een route van de Engelse oostkust, dwars door het binnenland, naar de westkust. Via een laag deurtje melden we ons bij de beheerder. Boven de opening staat 1749. Binnen is het gezellig. Met een toonbankje van vroeger. Ondergedompeld in Engelse sfeer. We kunnen de Lazy Jack neerzetten op de Rukin’s Campsite.

Geiten op boerderij

Flexibele Campooz Lazy Jack

Geen probleem. Voor twee, vier of zes personen. Flexibiliteit op z’n best. We hebben de Ugly Betty en extra slaapcabine thuis gelaten. Lekker met z’n twee met veel leefruimte. De Lazy Jack leent zich er uitstekend voor. Een warm thuis voor een stel of groot gezin. In dit geval op het Engelse platteland. Een gebied van rust en ruimte. Ook van de sterren, blijkt even later! Een gebied zonder horizon vervuiling. We zitten er middenin. ’s Avonds tellen we er vanuit bed honderden. Misschien wel duizenden. De tel door slaap kwijtgeraakt.

Het is genieten om te kamperen bij de boer in Engeland. Dankzij de Lazy Jack nog net dat beetje fijner. Wat is voor jou de ultieme kampeerplek? Leuk als je een reactie achterlaat!